Bouwbedrijf Moes viert 85-jarig jubileum op grootse wijze

Dwingeloo - Bouwbedrijf Moes heeft vrijdag 16 november met grote dankbaarheid het 85-jarig bedrijfsjubileum gevierd. De houtloods en inlooptent waren omgetoverd tot een feestzaal.

Het was een feestzaal in ‘bouwsfeer’ met een bar van kaasplanken, tafels van steigerplanken en er was een ‘VIP-room’ prieel met gebinten van douglas. ‘s Middags was er een receptie waarbij het team uitgenodigde leveranciers, onderaannemers, klanten en buren kon spreken onder het genot van een hapje en een drankje.

Aan het begin van de avond was er een felicitatiemoment, waarna om 21.15 uur de vier vennoten het podium betraden. De broers Arnold en Albert hielden een speech en de voorgaande generatie, Jan en Albert Moes, zijn in het zonnetje gezet. De huidige generatie is hen erg dankbaar voor hun grote inzet en het uitbouwen van het bedrijf dat opa Harm Moes 85 jaar geleden begonnen is. Aan de beide senioren werd een bloemstuk met ambachtelijk gereedschap overhandigd en zij kregen hiervoor een welverdiend applaus.

Ook werd het hele team in de spotlights gezet, in het bijzonder drie jubilarissen met hun 12,5 jaar dienstverband. De hilarische artiest Evert Baptist nam vervolgens de microfoon om zijn nummers ten gehore te brengen. Voordat hij de tent op z’n kop ging zetten, feliciteerde hij de drie gebroeders Moes, (Harm, Arnold en Albert) met het 25-jarig bestaan van Moes v.o.f.. Neef Willem stapte 17 jaar geleden in de directie van het bedrijf. Kortom genoeg redenen om met z’n allen feest te vieren.

Hierna nam dj Nico Houwer (Power) de knoppen over en zorgde ervoor dat de dansvloer de hele avond gevuld was. Rond 23.15 uur kwam zanger Jaman en het feest werd rond 2.00 uur afgesloten. Bouwbedrijf Moes kan terugkijken op een zeer geslaagde dag. Wat wij deze dag ook erg belangrijk hebben gevonden is dat er voor al onze gasten de mogelijkheid was om een gift in de daarvoor bestemde houten brievenbak te deponeren.

Projectdoel

Al het ingebrachte geld is bestemd voor het landbouwproject in Hartagyux. Er is in het kader van de jubileumdag het geweldige bedrag van 8.150 euro ingezameld. Het bouwbedrijf is hier zeer trots op. ‘Wij willen vooral een ieder dank zeggen, die hieraan een bijdrage heeft gedaan’, aldus de directie.

De meeste gezinnen in noordwest-Armenië bezitten een klein stukje grond, maar kunnen dit niet verbouwen. Mede door deze opbrengst kunnen de mensen zaai- en pootgoed kopen en kunnen zij kennis opdoen over hoe zij dit kunnen verbouwen. Daarnaast is de opbrengst bestemd voor de renovatie van een gebouw dat dienst doet als verblijfplaats voor gasten, gaarkeuken, onderwijsruimtes, opslag van gereedschappen en verwerking van groenten. Zo wordt ook de lokale economie van Armenië ondersteund.