Sinterklaas en zijn zwarte Pieten bezoeken Dwingeloo

Dwingeloo - Even was er twijfel afgelopen zaterdagmiddag tegen half drie bij velen die naar het bordes bij Tandartspraktijk Heimink waren gekomen. Zij zagen namelijk Sinterklaas, de pieten en leden van UDI gezeten op een platte kar achter een tractor wegrijden.

Gelukkig was er niets aan de hand, Sinterklaas was namelijk een kwartiertje te vroeg aangekomen. Dus werd er een ‘opwarmrondje’ gemaakt en kon het gezelschap om half drie heel veel kindertjes, begeleid door ouders, grootouders en andere familieleden begroeten. Wethouder De Jong heette vervolgens Sinterklaas en zijn pieten van harte welkom.

Boomhut

Sinterklaas vertelde dat hij de avond ervoor in de boomhut had geslapen en het toch wel een beetje koud was geweest, maar door de warme ontvangst in Dwingeloo was hij dat alweer snel vergeten. Enkele kleintjes stonden ademloos te luisteren en te kijken, maar enkele waren ook wel een klein beetje bang. De echte zwarte pieten maakten aan alle twijfel een eind, ze trakteerden de jeugd royaal op pepernoten.

Na enkele sinterklaasliedjes gezongen te hebben, begeleid door de muzikanten van UDI, maakte de stoet vervolgens een rondje door Dwingeloo om daarna in Hotel de Brink te jongste jeugd te vermaken met kindertheater.