Sinterklaas beleeft bijzondere intocht in Diever

Diever - Lichte opschudding zaterdagmiddag in Diever. Sinterklaas was in het dorp, maar er was iets vreemds met hem aan de hand.

Hij had niet al zijn kleren aan. Bij het leeghalen van de bagageboot, na de aankomst in Zaanstad, ontdekten de pieten dat er een heel groot gat zat in een koffer van Sinterklaas. Er waren een heleboel kleren uit gevallen en een stevige wind had spullen weggeblazen. De speurpiet had al veel kleren teruggevonden, maar nog niet alles was terecht. Volgens de weerpiet zouden ook wat kleren naar Diever zijn gewaaid.

Het toeval wilde dat Sinterklaas al een bezoekje aan Diever op zijn programma had staan voor zaterdagmiddag. Bij het gemeentehuis ontstond een grote speurtocht naar de verdwenen kleren van Sint. Allerlei attributen kwamen daarbij tevoorschijn. De Zendestriekers uit Wapse speelden daarbij allerlei liedjes, voor wat extra energie om goed te zoeken.

En zo kwam het dat Sinterklaas uiteindelijk weer gekleed was zoals alle kinderen hem kennen, mét mijter, staf, het grote boek, zijn mooi rode mantel en warme schoenen aan zijn voeten. Zo was alles weer goed gekomen en kon jong en oud even later met een gerust hart genieten van het gezellige sinterklaasfeest in het Dingspilhuus.

Kijk voor een impressie ook op de Facebookpagina van Intocht Sinterklaas Diever: