Ruben Joziasse wint Westerveld Got Talent

Dieverbrug - Ruben Joziasse heeft zaterdag Westerveld Got Talent editie 2018 op zijn naam geschreven. De drummer uit Diever was volgens de jury de beste finalist.

Na twee voorrondes in Uffelte en Vledder vond zaterdag de grote finale plaats bij Muziekcentrum Westerveld. De beste 12 acts mochten het publiek en jury gaan vermaken. Vanaf aankomst viel het op hoe goed de organisatie alles voor elkaar had. Van parkeerbegeleiders, via junior en senior portier gehuld in gouden kleding naar de fantastisch aangeklede theaterzaal.

Een mooi uitgelicht en ingericht podium, camera’s voor de meercamera-registratie, een VIP tribune en een podium voor de jury met een goed uitzicht. En niet te vergeten voor de kandidaten een backstageruimte waar de finalisten de hele show mee konden kijken. Bijna 50 medewerkers waren tijdens de show bezig alles goed te laten verlopen.

Flinke klus

Voorronde-jurylid Bas Huisman gaf gedurende de avond nog aan hoe goed iedereen zichtbaar had doorgeoefend tussen de voorronde en de finale. En dat klopte. Finale-juryleden Caro Dest, Tony Minnema (beide uit Amsterdam) en Natasja Vinke (Steenwijk) hadden een flinke klus alle optredens met hun diversiteit te beoordelen.

Tijdens het juryberaad kon het publiek genieten van een gastoptreden van What The Funk, de Asser winnaar van de finale van popsport Drenthe). De jury reikte de volgende prijzen uit: Attractiepark Slagharen stelde vier toegangskaarten beschikbaar waarvan er eentje ging naar pianist Toby van der Veen. De andere drie mochten Sascha Doornbos, Norah Doornbos en Pirintha Nakalingam (dansact) mee naar huis nemen.

Prijzen

De aanmoedigingsprijs ging naar de band ‘Chi’Qs’, bestaande uit Iris Bijlsma, Sam van Veen, Eelke & Daphne van Ditshuizen en Dorien Schoenmaker. De originaliteitsprijs ging naar Lara Wessels en Robin van der Veen (zang/theateract). De bekers van de top 3 gingen allen mee naar Diever. De bronzen beker ging naar Eline Beekhuis (moderne dans). Zilver was voor drummer Twan Mulder. De winnaar van Westerveld Got Talent 2018 met de gouden beker: drummer Ruben Joziasse.