Erik van Ommen geeft lezing over vogels in Dorpshuis Over Entinghe

Erik van Ommen geeft op woensdag 28 november een lezing over prachtige vogels in het Dorpshuis Over Entinghe. Van Ommen is schilder, graficus en tekenaar. Hij laat deze avond zien welke technieken hij gebruikt om vogels af te beelden.

Bijvoorbeeld hoe hij de zwaluw in Twente vastlegt, de kluut van het Vlielandse wad, reigers in Afrika, de zeearend in het Hunzedal en de kraanvogels in het Fochtelooërveen. ‘Kunst en natuur zijn voor mij onlosmakelijk verbonden. Daarom zet ik mij als beeldend kunstenaar in voor het behoud van datgene wat mij inspireert’, aldus Van Ommen.

Meer dan 25 boeken

Atelier Brink 2 te Vries is de woon- en werkruimte van Erik van Ommen. Hij studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen en maakt gebruik van verschillende technieken. Hij heeft veel reizen gemaakt door allerlei landen en dat weer vastgelegd in zijn kunstwerken. Hij publiceerde meer dan 25 boeken. In maart 2018 verscheen zijn laatste boek Poldervogels met prachtige afbeeldingen van vogels in het mooie, veelzijdige Nederlandse landschap.

De avond begint om 20.00 uur, de zaal is een half uurtje eerder geopend. Opgave voor de lezing kan via: www.ivn.nl/afdeling/westerveld of via Ria Duiven (06) 51778626.