Swingband Havelte and Friends bijzonder verrassend en veelzijdig

Havelte - ‘Een zomerse tip voor dit najaar’, met die woorden werd Swingen in Overcinge aangekondigd en dat klopte helemaal. Het idee om een muzikale reis te maken en hiervoor muzikale vrienden uit te nodigen was bijzonder verrassend en veelzijdig. De middag was op zondag 18 november.

De kick off werd gedaan door de Drummers in de Dop, een band bestaande uit jeugdige slagwerkers uit de gemeente Westerveld onder leiding van Petra Dijkstra. Direct gevolgd door de Muziekkids Westerveld, een band met jeugdleden van de verschillende orkesten uit de gemeente. Een warm idee om beide bandjes aan het begin van het concert een podium te geven.

Muzikale reis

Vervolgens reisde de Swingband verder, voornamelijk door de Verenigde Staten, de bakermat van de swing. Met zangeres Yoanique Hillen, zij kan door haar veelzijdige inzet bij de band wel huisvriendin van de Swingband genoemd worden, en de bijzondere bijdrage van Job Huiskamp op de cello in de nummers Shape of my Heart en Summertime. Verrassend was het optreden van het Havelter Vocal Young Ladies Choir “Notice”, vier zangeressen onder leiding van Lucie Brandsma, met een aantal songs en een prachtige vocale inbreng in het nummer Hotel California.

Hoogtepunt

De Terribell Jazzband nam in Route 66 plotseling de solo’s van de Swingband over. Opvallend was het ingetogen spel van Yvette Hekker op trompet en het gedegen solospel van Ingrid Dijkstra op afwisselend de sopraan- en tenorsax. Tegelijkertijd was het jaarconcert voor Swingband Havelte de gelegenheid om de nieuwe zangeres Sabine Veen voor te stellen aan het enthousiaste publiek. Het muzikale evenement bereikte een hoogtepunt met een gezamenlijke swingende vertolking van de zomerhit ‘Havana’, waarna de middag werd afgesloten met dixieland muziek van de Terribell Jazzband.