Inzamelingsactie voor Voedselbank bij supermarkten

Meppel - Dit jaar wordt door RTV Drenthe voor het laatst een grote inzamelingsactie gehouden voor de Voedselbanken in Drenthe. De actie loopt van zaterdag 8 tot en met vrijdag 14 december in samenwerking met supermarkten in de hele provincie. Ook de supermarkten in Westerveld: AH René Brouwer in Dwingeloo, AH Abe Brouwer in Havelte, COOP familie Slager in Diever en COOP Doede Simonides in Vledder werken hieraan mee.

RTV Drenthe hoopt dat deze inzamelingsactie voor veel inwoners van de gemeente Westerveld weer reden zal zijn om bij de genoemde supermarkten één of meer producten te doneren voor de klanten van de voedselbank. Helaas moet er geconstateerd worden dat dit nog steeds heel noodzakelijk is. In de gemeente Westerveld maken ongeveer 30 huishoudingen gebruik van het aanbod van de voedselbank, provinciaal worden 3500 monden gevoed. Jammer genoeg is het aanbod van volwaardige producten vaak niet evenredig met de behoefte en is de actie om wel goede houdbare producten in te zamelen dan ook zeer welkom, zo niet noodzakelijk om de komende tijd pakketten voor de klanten samen te stellen waarmee een aantal redelijk gezonde maaltijden gemaakt kunnen worden.

Voedselbank Westerveld doet een oproep aan alle inwoners die het kunnen missen: ‘Wilt u iets doneren voor de mensen in onze gemeente, die door wat voor oorzaak dan ook, tijdelijk niet meer in staat zijn om zelf voldoende te voorzien in hun dagelijkse behoefte aan eten en drinken? In de supermarkten zijn lijstjes beschikbaar met te doneren producten. Alleen houdbare producten worden gevraagd, zodat die enig tijd opgeslagen kunnen worden en in de loop van de komende maanden in de pakketten gedaan kunnen worden. En ook DE punten zijn altijd van harte welkom; die worden ingeruild voor koffie voor de klanten.’

Op zaterdag 8 december zullen vrijwilligers in de supermarkten aanwezig om de klanten extra op de actie te attenderen en eventueel vragen te beantwoorden. Uiteraard houdt VB Westerveld zich het hele jaar door aanbevolen voor giften, zowel in natura als financieel (per bank: rek.nr. NL55RABO0101056672 m.v.v. Westerveld).

Op de website van Voedselbank Zuidwest Drenthe, waar VB Westerveld, samen met Meppel een Hoogeveen deel van uitmaakt, kun je meer informatie vinden over de voedselbank: www.voedselbankzuidwestdrenthe.nl.