Deuren open bij Bibliotheek en Naobuur tijdens kerstmark Vledder

Vledder - De Bibliotheek en Naobuur houden de deuren open tijdens de kerstmarkt op 8 december. Tijdens de kerstmarkt is iedereen tussen 13.00 en 17.00 uur welkom voor een bijzonder gevarieerd aanbod van activiteiten en informatie op deze dag.

De bibliotheek is een openbare ruimte voor alle inwoners van Vledder en omstreken. En dat zie je terug in het programma. Kom gerust even aan, zowel Naobuur als de Bieb hebben leuke aanbiedingen en activiteiten. Wil je alleen iets drinken en jezelf opwarmen? Dat kan ook, want Noabuur verzorgt ook dit jaar voor een klein prijsje de consumpties.

Activiteiten voor de kleinsten

Ook voor de kinderen zijn er activiteiten. Tussen 14.00 en 16.00 uur komt Wompel Pompel schminken. Stel dat je even moet wachten dan kan er lekker gekleurd worden want er liggen allerlei kleurplaten en potloden voor je klaar. Daarnaast wordt er voorgelezen.

De bibliotheek houdt een boekenmarkt, er worden 2de hands boeken, dvds en tijdschriften aangeboden. Daarnaast is er aandacht voor de nieuwe ledenwerfactie: ‘Een goed verhaal geeft kleur aan je leven en aan je achtertuin!’, Daarom krijg je een krat bloembollen wanneer je lid wordt.

Taalpunt Westerveld

Ook zorgt de Bieb er voor dat er deze middag een informatie stand is van het Taalpunt Westerveld. Wil je beter leren lezen en schrijven? Taalpunt kijkt samen naar wat je wilt leren en helpt zoeken naar een cursus of taalcoach bij jou in de buurt. Een mooie, laagdrempelige, gelegenheid om vrijblijvend even langs te lopen als je toch binnen bent.

Daarnaast is Seniorweb Vledder e.o. aanwezig die je kunt bevragen over al je computer, tablet en smartphone kwesties. Ook geven ze informatie over de cursussen die worden gegeven in samenwerking met de bibliotheek, en over speciale workshops. Er is een speciale lidmaatschap actie gekoppeld aan de kerstbeleving Vledder: je krijgt dan een Seniorweb- lidmaatschap geheel gratis tot eind 2019.

Tot slot is Dorpsbelang Vledder aanwezig om de plannen en bouwtekeningen toe te lichten over het toekomstige Woonzorgcentrum in Vledder. Hoe ziet dit er nu uit, wat betekent scheiden van wonen en zorg precies en voor welke bewoners is dit bedoeld? Allemaal vragen waar zij antwoord op hebben.