Landelijk Atelierweekend in IJhorst

Ijhorst - In IJhorst exposeren meerdere kunstenaars hun kunstwerken tijdens het Landelijk Atelierweekend in IJhorst met poëtische voordrachten, muziek, grand prix paardrijddemonstratie en vele kunstenaars. Zaterdag 17 en zondag 18 november is het landelijk atelierweekend op Erve de Hoogenkamp in IJhorst. Meer dan 400 deelnemers verdeelt over het hele land nemen deel aan deze landelijke route.

Erve de Hoogenkamp exposeert

Meliinda Koopman uit Leidschendam is boekbindster van beroep. Zij gebruikt deze professie om bijzondere dozen, boeken, cassettes, vilten mappen en foedralen op maat te maken. Janet Klok uit Assen exposeert met haar unieke sieraden. Rotterdam wordt in IJhorst kunstzinnig vertegenwoordigt door Marion van der Schelde. Fotografe Colinda Sieltjes uit Dedemsvaart exposeert haar beeldwerk aan demuren. Brenda Hardijk uit Sappemeer van art studio Bambeelden laat haar vrouwen zien. In het werk van Brenda staat de vrouw in haar vrije vormen en volle lijnen in beweging centraal.

Paard & Ring sieraden met meer mogelijkheden zijn dit weekend ook te vinden op Erve van Hoogenkamp. Sonja P. de Vries is een gedreven amateurfotograaf met een voorliefde voor de natuur van het WAD en het Reestdal. Omdat Erve de Hoogenkamp zich in het Reestdal bevind heeft Sonja gekozen om hier haar bijna nihilistische foto’s van het WAD te laten zien. De keramische torens van Rita Visman zijn buiten en binnen te bewonderen. De torens zijn geïnspireerd door het werk van de architect Hundertwasser. Rita’s grote paardenpassie is ook in keramiek gevangen.

Voordracht poëzie met muziek

Literair en Beeldend kunstenares Delia Bremer uit Hoogeveen exposeert haar ‘in Holland staat een Huis’ schilderijen. Uniek zijn haar poëtische teksten op zakdoeken, kussenslopen, tassen, schorten en meer. Zaterdagmiddag om 14:00 een unieke voordracht van de dichteres samen met singer-songwriter Marius Klein uit Echten.

Het atelier is gevestigd op Erve de Hoogenkamp, Respersweg 2 in IJhorst. Entrée, hapje en drankje zijn gratis en iedereen is van harte welkom.