Wandelen tijdens een vollemaan in het Drents-Friese Wold

Diever/Elsloo - Buitencentrum Drents-Friese Wold houdt tijdens de volle maan van vrijdag 23 november een bijzondere wandeling waarbij de volle maan de hoofdrol inneemt. Meld je vooraf aan via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaandfw om tijdens deze wandeling een plekje te verzekeren.

Buitencentrum Drents-Friese Wold houdt tijdens de volle maan van vrijdag 23 november een bijzondere wandeling waarbij de volle maan de hoofdrol inneemt. Meld je vooraf aan via www.staatsbosbeheer.nl/vollemaandfw om tijdens deze wandeling een plekje te verzekeren.

Samen met een gids van Staatsbosbeheer dwaal je over het door de maan verlichte duinlandschap van het Aekingerzand. Al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. De volle maan zorgt voor de enige verlichting in de duisternis. Heb je bijvoorbeeld wel eens ervaren dat maanlicht net als zonlicht schaduwen werpt?

Hopelijk is het helder en kunnen er veel sterrenbeelden ontdekt worden. De gids vertelt leuke wetenswaardigheden over de sterrenhemel.

De invloed van de maan

Eén nacht per maand staat de aarde precies tussen de zon en de maan in. Vanaf de aarde is nu de door zonlicht weerkaatste zijde van de maan helemaal te zien: het is volle maan. Volle maan heeft invloed op de natuur. Zo zijn de getijden van zee op dat moment het sterkst. Maar dit maandelijkse natuurverschijnsel spreekt ook op allerlei andere wijzen tot de verbeelding. Al eeuwenlang doen volksverhalen de ronde, over weerwolven, bij maanlicht huilende wolven en ronddolende witte wieven.

De wandeling is op vrijdag 23 november van 19.00 tot 21.30 uur. Het vertrek is vanaf de Wilhelminahoeve, Canada 3, in Elsloo. Er wordt om een kleine bijdrage gevraagd.

Voor meer informatie kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/vollemaan of bellen naar: (0516) 426590.