Mode atelier Roelie gaat verder op nieuwe plek

Vier maanden geleden verhuisde de familie Wink naar Lhee 47. Dat betekende voor Roelie, die twintig jaar op de Egbert Nijstadlaan haar atelier had, dat ze op dat moment geen werkruimte meer had.

Uiteraard waren van tevoren plannen gemaakt hoe dit zo snel mogelijk weer gerealiseerd kon worden. Sinds vorige week heeft ze weer een werkruimte en daar is ze heel blij mee. ‘Het is nog niet helemaal klaar, maar ik kan nu gelukkig weer beginnen’, zegt ze.

Meer ruimte

‘Het nieuwe atelier is 37 m² groot, dat is ruim 15 m² meer en dat is geweldig, het biedt ruimte aan zeven cursisten’, aldus Roelie. Bij Mode atelier Roelie worden de cursisten niet alleen opgeleid om creatief eigen kleding te maken, maar ook voor een diploma coupeuse of lerares. Ook maakt Roelie kleding in opdracht en kan iedereen voor naai- en verstelwerk bij haar terecht. ‘Het is een geweldig mooi, ruim en licht atelier geworden dat aan het voorhuis is gebouwd.’ Dit wordt nog steeds gerenoveerd door Bouwbedrijf Jolman uit Diever. Het realiseren van het atelier had namelijk de voorkeur.

Tienernaailes

Roelie: ´De lessen lopen prima, op de vrijdag- en maandagavond en gedeeltelijk op woensdag zijn nog enkele plekken vrij. Bovendien geef ik op de dinsdagmiddag tienernaailes voor jongens en meiden vanaf acht jaar, terwijl ik in de vakanties regelmatig wisselende workshops organiseer.’

Het is niet verplicht een naaimachine mee te nemen. Wat de cursisten ook op prijs stellen is dat de eventueel benodigde stoffen en fournituren tijdens de lessen kunnen worden aangeschaft of besteld. Bekijk hier de website van Roelie: www.modeatelierroelie.nl.