Terugblik op Ondernemend Westerveld stemt blij

Frederiksoord - De fair Ondernemend Westerveld in Frederiksoord viel begin deze maand zeer in de smaak, bij de ondernemers en bezoekers. De organisatie gaat binnenkort de fair evalueren. Ook wordt de mening verder gepeild onder de ondernemers middels een enquête.

Dat de beurs op herhaling gaat, lijkt vanzelfsprekend na dit succes. Dat betekent een nieuwe zoektocht naar een andere, mooie locatie. ‘De beurs rouleert door de gemeente. Vorig jaar vond de beurs plaats bij Astron Dwingeloo, daarvoor bij Johannes Postkazerne in Havelte en de eerste keer in het gemeentehuis in Diever’, aldus de organisatie. Dit jaar vond de beurs plaats bij Huis van Weldadigheid in Frederiksoord.

De terugblik op de fair, dat plaatsvond op 3 en 4 november, stemt tot tevredenheid. Zo’n 4500 bezoekers, verdeeld over beide dagen, kwamen op het event af. Al voor openingstijd stonden ze te trappelen van ongeduld om het terrein te kunnen betreden. Het prachtige weer was een mooi extraatje. Gedeputeerde van Drenthe Henk Brink verrichtte de opening. Daarna kreeg hij een rondleiding over de beurs met kerncommissieleden (en bestuursleden Ondernemersvereniging Vledder e.o.) Hilco Broekman en Rémon Veldhuizen. Burgemeester Rikus Jager liep ook mee. Ze waren onder de indruk van de beurs en het brede ondernemersaanbod.

Ruim 100 ondernemers uit Westerveld waren present met fraaie stands. Velen hadden mooie beursaanbiedingen. Allerlei beroepsgroepen waren vertegenwoordigd, van communicatie- en internetbureaus, uitvaartorganisaties en bouwbedrijven tot hoveniers, installateurs en schildersbedrijven. Even bijkomen kon op het foodplein. ‘Bezoekers vonden het verrassend hoeveel ondernemers er in Westerveld zijn die ze toch niet kennen. Dus dat geeft het belang van de fair aan om je als bedrijf te presenteren: aan bezoekers en aan collega-ondernemers. Ook de organisaties op het sport- cultuurplein, zoals cbs De Bron, Ons Dorpshuis, Miramar Zeemuseum en Bosbad Vledder hebben gesprekken gevoerd.’

Voor de kinderen was een animatieteam aanwezig, een springkussen, mega 4 op een rij, laser kleiduifschieten en de workshop Aikido en techniek.

Reuzenrad

Een opvallende attractie was het 38 meter hoge reuzenrad. Wie hier in stapte, had van bovenaf een mooi uitzicht, zeker richting Wapserveen en Steenwijk en op de nieuwe koloniewoningen aan de Molenlaan. Bezoekers waardeerden de beurs, de locatie, de goede bereikbaarheid en de prima parkeergelegenheid. Nog meer netwerken kon zaterdagavond tijdens het ondernemerscafé, met livemuziek van Joolz.

Prijzen

De Technobiel op zondag trok veel belangstelling van kinderen. Helaas was er teveel wind om de luchtballon op en neer te laten. Aan de wedstrijd ‘Ondernemen of wat wil jij later worden’ hadden 2 meiden gehoor gegeven, net als groep 7/8 van cbs De bron die met een paneel met tekeningen kwam. De prijsuitreiking was op zondag door wethouder Henk Doeven en notaris Annet Varekamp: 1e prijs was een tablet, 2e prijs luchtballonvaart en de 3e prijs voor groep 7/8: een dagje naar indoor RCN Noorderster in Dwingeloo.