OBS De Hoekstee zorgt voor een gezond ontbijt

Vledder - De leerlingen van OBS De Hoekstee kwamen op dinsdagochtend 6 november voor één keer zonder ontbijt naar school. In het kader van het Nationale Schoolontbijt had de school gezorgd voor een heerlijk, maar vooral ook een gezond ontbijt.

In de middenruimte waren alle tafels gezellig gedekt, zodat alle 100 kinderen, maar ook de BSO en de Plusklas een plekje hadden. Bovendien waren burgemeester Jager en wethouder Doeven van de gemeente Westerveld uitgenodigd voor dit gezellige samenzijn. OBS De Hoekstee heeft onlangs het certificaat Gezonde School behaald, met name in het kader van het welbevinden van de leerlingen op school. Helaas kon Laura van Sleen van de GGD Drenthe niet aanwezig zijn. Zij begeleidt de school bij het behalen van de vignetten voor een Gezonde School.

Ochtendgymnastiek

Vóórdat er gegeten kon worden, zorgde sport- en cultuurcoach Tim Jansen voor een heuse ochtendgymnastiek op het naastgelegen grasveld, onder begeleiding van een passend muziekje. Leerkrachten, ouders en kinderen werden uitgedaagd om lekker mee te bewegen, maar ook de burgemeester en de wethouder deden sportief mee. Vervolgens werd de bijbehorende plaquette voor de Gezonde School onthuld door wethouder Doeven. Twee leerlingen uit groep 8, Lars van der Weij en Tim Moeken bevestigden het met vakkundige precisie op de muur.

Gezonde pauzehap

OBS De Hoekstee doet er alles aan om een echte gezonde school te zijn, door veel aandacht te schenken aan meer bewegen en aan gezonde voeding. Vooral de gezonde pauzehap wordt erg gestimuleerd en steeds meer ouders volgen deze keuze. Juf José Meijer is de stimulerende factor bij dit project. Gelukkig vinden de kinderen het ook normaal om gezond te eten en te drinken. Binnenkort neemt de school ook weer deel aan het EU Schoolfruitprogramma, waarbij de kinderen op drie dagen vanuit school fruit krijgen aangeboden voor de pauze. Hierbij is het leren eten van bijzonder fruit of groente ook een doel, naast het feit dat elk kind dan in ieder geval deze drie dagen een fruithap eet.

De kinderen hebben met heel veel smaak het ontbijt naar binnen gewerkt. Het bruinbrood, de bruine bolletjes, krentenbollen en de crackers waren door de echte bakker Van Vilsteren uit Diever gebakken konden belegd worden met kaas, komkommer of groentespread. Er was yoghurt waar cruesli door kon, eventueel met jam. Er was thee, melk of water voor de dorst en een appeltje om het af te sluiten.

De burgemeester en wethouder, maar ook de sportcoach en de leerkrachten zaten gezellig tussen de kinderen te eten. Dankzij de hulp van veel ouders was het een supergeslaagde ochtend.