Nirdosh Petra van Heesbeen uit Uffelte exposeert in Galerie del Campo

Wijster - De Belgische fotograaf Dirk Roseport en keramiste Nirdosh Petra van Heesbeen uit Uffelte exposeren van zondag 18 november tot en met Nieuwjaarsdag 1 januari in Galerie del Campo in Wijster. Van Heesbeen exposeert haar installatie ‘High tea low tea’. De installatie verbeeldt een kleine zoektocht naar vragen over techniek: ‘waarom maak ik wat ik maak, wat zijn grenzen en waar worden die overschreden?’

High tea low tea

Nirdosh Petra van Heesbeen exposeert haar theepotten , théobjecten, enkele kleine sculpturen en een installatie. Voor deze tentoonstelling heeft ze nieuw werk gemaakt van porselein en gres. In een groot deel van het werk is de huid van de gedraaide objecten blootgesteld aan het vuur van een Anagama oven. Waar ander keramisten de wens hebben het porselein zo wit mogelijk te laten zijn, zoekt Nirdosh naar sporen van het vuur op haar werk. Daarnaast toont ze stukken die op de haar kenmerkende wijze in een zoutoven zijn gestookt. Het spel van aantrekken en afstoten van het zout op de klei blijft haar fascineren. De laatste jaren maakt Nirdosh ook installaties. Allen hebben zij de gedraaide vorm als uitgangspunt.

Transcedental Tranquility

Roseport geeft zijn fotoproject de titel ‘Transcendental Tranquility’. Het gaat om een selectie uit een reeks unieke, emotioneel geladen beelden van een steeds veranderend zeelandschap: ‘Water, horizon en licht’. Wat er overblijft is meer dan alleen observatie. De vervreemding en bewegingsonscherpte die door deze techniek ontstaan, creëren een schemerzone die uitnodigt tot reflectie en interpretatie. Want wie langer naar de beelden kijkt, ervaart hoe de beelden er van moment tot moment anders uitzien, alsof er steeds een nieuwe realiteit wordt gecreëerd. De foto’s ademen een indringende stilte en nodigen uit om laag na laag te ontdekken en de rust te vinden waaraan het ons vandaag vaak ontbreekt. Transcendental Tranquility balanceert door de keuze van het onderwerp, de gelaagdheid en de uitwerking op het raakvlak van fotografie, schilderkunst en film.

De expositie wordt geopend door Henriette Tavenier van de Stichting Beeldruimte op zondagmiddag 18 november om 14:00 uur. Beide kunstenaars zijn aanwezig en zullen over hun werk vertellen. Iedereen is van harte welkom. De galerie is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Ook zijn we Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag geopend.

Galerie del Campo is te vinden aan de Drijberseweg 12 in Wijster. Voor meer informatie: www.galeriedelcampo.nl.