Animato Kwartet musiceert in Koloniekerkje

Wilhelminaoord - Het Animato Kwartet is te gast tijdens het tweede Kolonieconcert op zondag 18 november.

Shin Sihan (viool), Tim Brackman (viool), Elisa Karen Tavenier (altviool) en Pieter de Koe (cello)worden geprezen voor hun gepassioneerde en spontane spel en hun krachtige aanwezigheid op het podium. Sinds hun oprichting in 2014 halen zij eindeloze inspiratie uit het grote strijkkwartet repertoire, maar werken ook heel graag samen met eigentijdse componisten. De vier vrienden kennen elkaar van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar zij studeerden.

Zij hebben inmiddels opgetreden op vele podia (zoals het Concertgebouw en de Casa di Musica in Porto) en op verschillende nationale en internationale festivals. Recent ontving het Animato Kwartet de Strijkkwartet Prijs van de Anton Kersjes Stichting om hun muziek verder te ontwikkelen. Zij spelen op prachtige instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Fenomenaal niveau

In oktober werd aan eerste violist Shin Sihan de Elisabeth Everts Prijs 2018 uitgereikt. Deze prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan een Nederlands muziektalent van uitzonderlijk niveau aan het begin van de loopbaan. Uit het Juryrapport: ‘Shin is een veelzijdig violist die reeds op jonge leeftijd een fenomenaal niveau heeft weten te bereiken. Hij blijft ons verbazen met zijn muzikale overtuigingskracht, zijn energieke en gepassioneerde spel en de voortdurende groei die hij laat zien als musicus.’

Op 18 november speelt het Animato Kwartet drie prachtige stukken van Haydn (uit 1757), van Mendelssohn (uit 1827) en van Shostakovich (uit 1944), die de geschiedenis van het strijkkwartet omvatten

Verdere praktische informatie is te vinden op de website www.kolonieconcerten.nl; daarop ook over de kaartverkoop via het online bestelformulier.

De concerten worden gehouden in het mooie en intieme Koloniekerkje (dat deel uit maakt van de Maatschappij van Weldadigheid), Koningin Wilhelminalaan 53 te Wilhelminaoord. Ze beginnen om 15.00 uur. De kerk is open vanaf 14.15 uur.