Taxateur Arie Molendijk komt naar Dwingeloo

Dwingeloo - Wie denkt zeldzame boeken, oude (handingekleurde) atlassen of documentatiemateriaal uit de Tweede Wereldoorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten denkt te hebben, is welkom om deze voor te leggen aan Arie Molendijk.

De bekende taxateur is op vrijdag 9 november in Landhotel De Borken, Lhee 76, van 14.00 tot 17.00 uur. De taxaties vinden alleen plaats op de taxatiedagen. Kosten voor een taxatie zijn 5 euro van 1 tot ca. 10 boeken of seriewerken. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken.

Meer weten? Benader niet het hotel, maar kijk op www.molendijkboeken.nl

Bijna 2000 taxatiedagen heeft Arie Molendijk inmiddels op zijn naam staan. Tot zelfs in Canada, de Verenigde Staten en Australië is hij op dit gebied een (internationaal) begrip. In 2015 heeft hij zijn jubilleum van ruim 1500 taxatiedagen gevierd in de Stadsbibliotheek in Rotterdam. De taxaties die hij verricht, zijn gebaseerd op opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij al samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. Vorig jaar was hij te gast in het Plantijn Moretus Museum in Antwerpen met twee andere experts.