Predikant Wim Andel is verbindende schakel

Dwingeloo - Toen predikant Bé Damman en Froukje Damman aangaven te stoppen met hun werkzaamheden in de hervormde gemeenten Dwingeloo en Diever was het de taak van de kerkenraden een nieuwe predikant te benoemen.

Besloten werd Wim Andel voor twee jaar aan te stellen. Zijn eerste dienst in Dwingeloo voldeed volledig aan de behoefte.

‘Mijn opdracht is veelomvattend. De hoofdtaak is het begeleiden van beide gemeenten naar een groeiende samenwerking met het oog op het samen beroepen van één predikant’, vertelt Wim Andel, er aan toevoegend dat het een mooie opdracht is voor twee jaar.

Predikantschap

Wim Andel is woonachtig in Oudega een plaatsje bij Sneek en is getrouwd met kerkelijk werker Ludwine van Hoeven. Het echtpaar heeft drie zonen. ‘Voordat ik interim-predikant werd, heb ik als gemeentepredikant in onder andere Friesland gestaan. Voorafgaande aan het predikantschap, tijdens mijn studie in Leiden, heb ik van 1981 tot en met 1986 godsdienstlessen aan havo- en vwoleerlingen gegeven. In 2006 heb ik de tweejarige opleiding tot interim-predikant afgerond en sinds april 2010 ben ik fulltime in landelijke dienst in de Protestantse Kerk in Nederland. In die periode heb ik diverse gemeenten begeleid in beleidsmatige processen, zoals in de ontwikkeling van samenwerking, en in conflictsituaties’, vertelt de sympathieke predikant.

In Dwingeloo gaat Andel op zondag 18 november weer voor en eind januari voor het eerst in Diever.

‘Voor wie de kerkdiensten niet bijwoont, is het een gemiste kans. Immers, iedereen beleeft dan een uurtje gezellig luisteren en zingen om na afloop nog gezellig na te praten met een gratis kopje koffie’, vertelt hij tot slot.