Siepels voor badmintonners

Dwingeloo - Siepels en badminton. Dat klinkt als een onlogische combinatie, maar voor de badmintonners in de omgeving van Dwingeloo past het prima bij elkaar. Vrijdagavond 2 november was namelijk de tweede editie van het Siepeltoernooi van BC Dwingeloo.

De naam van het toernooi is afgeleid van de bekende Dwingeler Siepelkerk. Daar waren de prijzen dan ook op afgestemd; producten waar ui in verwerkt zijn.

Elk editie is het op niveau plannen van de wedstrijden een uitdaging. ‘Als je bij het invoeren van de wedstrijduitslagen niet al te grote verschillen waarneemt, mag je gewoon tevreden zijn’, aldus de enthousiaste organisatie van het geslaagde evenement.

Fred Damen van BV Nijeveen was één van de 43 deelnemers die meedeed aan het toernooi in Sporthal de Hulsebosch. Hij wist helaas geen partij kunnen winnen en prolongeerde op die manier de poedelprijs. Hij ging uiteindelijke voldaan naar huis met drie kilo siepels. De overige prijswinnaars bij de dames zijn José Ong (Smash Hoogeveen) en Mieke Pape (BC Dwingeloo). De winnaars bij de heren zijn Roelof Koezen (BC Ruinerwold), James Anderson (Smash Hoogeveen) en Jan Jongebloed (Pluvero Rolde).

Competitie

Naast een succesvol toernooi zijn er op competitievlak ook successen voor de club. Sinds dit seizoen is er een tweede team in de Dorpencompetitie. Aankomend weekend maken Mick, Moinak, Pepijn en Wilfred voor het eerst hun opwachting in de Starterscompetitie van Badminton Nederland. Zij spelen om 11.00 uur in Sporthal de Hulsebosch tegen BV De Slagen J1.

De teams zijn te volgen op de website van de club: www.badmintondwingeloo.nl.