COV Steenwijk zingt werk van Haydn en Mozart

Steenwijk - De COV Steenwijk e.o. laat op zaterdag 10 november weer van zich horen, dit keer met een prachtig concert in de Grote of Sint Clemenskerk te Steenwijk.

Voor de pauze zingt het koor twee indrukwekkende werken van Michael Haydn: de Vespers en het Te Deum in D. Michael Haydn was de jongere broer van de veel bekendere Joseph Haydn. Begonnen als sopraan in het jongenskoor van de Stephansdom in Wenen ging hij zich later volledig op het componeren toeleggen. Naast veel kerkmuziek componeerde hij symfonie├źn , orgel- en kamermuziek.

Na de pauze volgt het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart. Deze componist, die al heel jong piano, viool en klavecimbel speelde, behoeft nauwelijks introductie. Hij heeft veel invloed gehad op de muziek van latere componisten. Zijn eerste compositie stamt waarschijnlijk uit 1761, toen hij vijf jaar oud was. Omdat hij nog niet kon schrijven, dicteerde hij deze compositie mogelijk aan zijn vader.

De COV Steenwijk wil er samen met het Van Wassenaer Consort, dirigent Rob Meijer, repetitor Fedde Tuinstra aan het kistorgel en de solisten een geweldige avond van maken.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren van de kerk gaan om 19.00 uur open.

Kaarten in de voorverkoop bij de koorleden, bij Steenwijks Boekhuys in Steenwijk, Boekhandel Barth in Meppel, Boekhandel Zwikstra in Wolvega, Boekhandel Boek en Mix in Vollenhove.