Veel blije gezichten tijdens de Dwingelderveldloop en AVD Cross

Dwingeloo - ‘Toploop gehad’, ‘prachtig’, ‘het was fantastisch’, ‘een geweldige dag’, ‘bedankt’ en ‘keurig voor elkaar’ zijn zomaar wat kreten die werden opgetekend uit de monden van blije deelnemers aan de 8e Dwingelderveldloop en 54e AVD Cross.

In grote delen in Nederland viel flink wat regen, maar in Dwingeloo scheen de zon. De deelnemers stonden al blij aan de start, maar de uitstekende loopomstandigheden deed de vrolijke gezichten extra stralen en maakten het geheel tot een zeer geslaagd evenement.

AVD Cross

De AVD Cross is één van de oudste en grootste crosslopen in het noorden van Nederland en is voor velen de start van het crossseizoen. De organisatie ziet vele lopers die al jaren deelnemen aan deze cross. Met een verschil van 30 seconden op de nummer 2 werd Andrea Deelstra 1e bij de dames. Zij veroverde deze 1e plaats al voor de 13 keer. Het is voor Andrea een jaarlijkse traditie om in Dwingeloo te starten met het cross-seizoen. Het was immers in Dwingeloo waar zij ooit is begonnen met hardlopen en de AVD Cross was haar allereerste wedstrijd ooit.

Bij de heren werd de wedstrijd zeer overtuigend gewonnen door Tom Hendrikse, de topatleet van AAC ’61 uit Assen. Hij werd voor de 2e keer de winnaar bij de cross. Tom liep de wedstrijd over 8 kilometer dan ook maar liefst 1 minuut sneller dan vorig jaar en zette met 29:23 minuten een tijd neer waar hij heel blij mee was.

Dwingelderveldloop

Bij de Dwingelderveldloop kon men kiezen uit de afstanden 7,5 km., 15 km. of de halve marathon. Ook de canicrossers deden bij de afstand van 7,5 km. mee aan deze recreatieve prestatieloop. Welk onderdeel er zaterdag ook werd gekozen, men kwam voldaan en positief gestemd over de finish. Door het mooie weer toonde het Dwingelderveld in volle pracht zijn schitterende herfstkleuren. Daar werd dan ook volop van genoten.

De organisatie wil graag sponsoren, vrijwilligers, ondernemers en natuurlijk ook alle deelnemers bedankte voor hun bijdrage aan dit hardloopevenement. Voor foto’s, video’s of andere informatie, zie www.avdcross.nl of www.dwingelderveldloop.nl.