Gemengd Koor Intermezzo viert 25-jarig bestaan

Dwingeloo - De prachtige, sfeervolle St. Nicolaaskerk in Dwingeloo was zondagmiddag gevuld met meer dan honderd bezoekers. Aanleiding was het gratis toegankelijke jubileumconcert van het uit twintig personen bestaande Dwingelder Gemengd Koor Intermezzo.

Marjan Schmalz presenteerde de middag, Jeanine Santing begeleidde het koor op de piano, terwijl het koor onder leiding stond van Marijke van Suijlekom.

Tussen de nummers door werd uitleg gegeven en een kort verhaaltje verteld. Koorleden van het eerste uur beten de spits af op muziek van Mozart, hetgeen het concert meteen al een bijzondere sfeer gaf.

Enkele maanden geleden werd Intermezzo aangevuld met 25 koorliefhebbers, Het Projekt Koor, dat hiervoor enkele repetities had bijgewoond. Het moet gezegd worden, de liederen die gezamenlijk werden gebracht klonken, uiteraard vanwege het grote aantal zangers, volumineuzer. Ook de Swingcanon met de aanwezigen stond op het programma en bestond uit zowel klassieke als moderne nummers.

Na afloop bedankte voorzitter Romke van Willenswaard de aanwezigen en vrijwilligers die dit concert mogelijk hadden gemaakt. Ook riep hij liefhebbers op zich bij het koor aan te sluiten, in het bijzonder mannen. Ook niet-Dwingelers zijn welkom. Eenmaal per week wordt op de donderdagavond van 19.30 tot ongeveer 22.00 in Dorpshuis Over Entinghe gerepeteerd.

Bestuurslid Frits Schrijver had tenslotte voor alle koorleden een verrassing, ze kregen allemaal een placemat met daarop de foto van het volledige koor aangeboden. Uiteraard werd dit bijzonder gewaardeerd.