Leerlingen de Hoeksteen ontbijten met de burgemeester

Vledder - Burgemeester Rikus Jager ontbijt dinsdag 6 januari samen met kinderen van obs de Hoeksteen uit Vledder. Dit doet hij in het kader van de 16e editie van het Nationaal Schoolontbijt.

Deze week gaan een half miljoen kinderen samen gezellig en gezond ontbijten op 2.500 basisscholen en dan vinden ook Burgemeestersontbijtjes plaats. In Drenthe ontvangen de burgemeesters van negen gemeenten schoolkinderen uit de buurt voor een gezamenlijk ontbijt op het gemeentehuis.

Zo geven ze samen het gezonde voorbeeld. In totaal doen 275 burgemeesters in het hele land mee aan dit Burgemeestersontbijt: meer dan ooit. Veel van hen betalen symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Die stichting zet zich in voor kwetsbare kinderen. Een van de projecten is het aanbieden van kinderfeestjes voor de héle klas, waarbij scholieren op een speelse manier leren dat iedereen erbij hoort. Net zoals bij het Nationaal Schoolontbijt. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar dan ook: ‘Een feestje voor iedereen.’