Dikke Verhalen in Wapserveen over ‘De Fabriek’

Wapserveen - Aan de stamtafel in De Wiekslag worden zondagmorgen 11 november ‘Dikke Verhalen’ verteld over De Fabriek. De fabriek die in 1897 werd opgericht, was bij de sluiting in 1977 de grootste werkgever in Wapserveen. Iedereen in Wapserveen wist dat met deze benaming de Coöperatieve Zuivelfabriek werd bedoeld.

Als introductie gaat Gerrit Kuik, de laatste directeur van de zuivelfabriek Havelte, het ontstaan en de ontwikkeling van de zuivelindustrie schetsen.

Herinneringen ophalen

Ook gaat het forum van oud werknemers herinneringen ophalen en anekdotes vertellen over hun werkzaamheden in de fabriek. Het forum bestaat uit: Sannie Bolding (laborante), Marinus Doorten (administrateur), Harm Dolstra ( medewerker kaasmakerij) en Hendrik Westenbrink (lid cooperatie). Ter illustratie worden filmbeelden vertoond van de verschillende werkzaamheden.

Machiel Sol leidt het gesprek tussen de leden van het forum en het publiek in goede banen. Deze door de Activiteiten Commissie Wiekslag gehouden bijeenkomst begint om 10.00 uur. De entree is tegen een kleine bijdrage maar inclusief een kop koffie/thee met koek.