Sterren stralen in Dwingeloo tijdens laatste Nachtelijke Beleving

Dwingeloo - De vierde en tevens laatste editie van de Nachtelijke Beleving was zaterdag een succes. Ditmaal stond het thema ’Sterren en Duisternis’ centraal in Dwingeloo. Hiermee gaf de organisatie ook gehoor aan het landelijke initiatief Nacht van de Nacht.

Vanaf RCN vakantiepark de Noordster konden bezoekers een bijzondere expeditie beleven rondom het Dwingelderveld. Een combinatie van muziek, theater en bijzondere verhalen tijdens een avontuurlijke wandeling verraste de vele de bezoekers -jong en oud-. Bijzonder veel gezinnen met kinderen sloten de herfstvakantie in Noord-Nederland met elkaar af tijdens de wandeling in het pikkedonker.

Theatrale beleving

Theatermaker Leander Breen van Roestvrij Theater had ook nu weer prachtige performances bedacht welke aansloten bij het thema. Deelnemers ervaarden op unieke wijze theater, muziek en verhalen over buitenaards leven en natuurlijk 'sterren en duisternis'. Met de radiotelescoop als inspiratiebron zette Roestvrij Theater een heuse magische buitenaardse wereld op in het openluchttheater van RCN Vakantiepark de Noordster waar bezoekers oog in oog stonden met de kleine man van de maan.

Tijdens eerdere Nachtelijke Belevingen in Diever, Havelte en Frederiksoord deden al meer dan duizend enthousiaste deelnemers mee aan de theatrale wandelingen dwars door de natuur.

De Nachtelijke Beleving is een initiatief van Stichting Toeristische Promotie Westerveld en Roestvrij Theater en betrokken ondernemers en verenigingen uit Havelte, Diever, Frederiksoord en Dwingeloo.

Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de bereidwillige medewerking van méér dan 60 vrijwilligers en financiële ondersteuning van Het Ondernemersfonds Westerveld, Gemeente Westerveld, Provincie Drenthe en Rabobank Het Drentse Land.