Gedeputeerden aan het werk tijdens de Natuurwerkdag

Lheebroek - In Drenthe gaan naar verwachting op 78 locaties bewoners aan de slag in natuur en landschap tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag op zaterdag 3 november. Nog niet eerder waren tijdens de Natuurwerkdag op zoveel locaties mensen actief.

Organisator Landschapsbeheer Drenthe is blij met dit aantal en hoopt dat veel mensen komen kennismaken met vrijwilligerswerk in het groen. Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet bezoeken gedeputeerde Henk Jumelet en directeur Erik de Gruijter een aantal locaties. Ze worden tijdens hun bezoek vergezeld door Henk Doeven van de gemeente Westerveld en Erik Giethoorn van de gemeente Hoogeveen.

Junior Rangers

De gedeputeerde komt niet enkel langs voor een gezellig praatje; de handen gaan ook uit de mouwen. Henk Jumelet bezoekt samen met wethouder Henk Doeven van de gemeente Westerveld de IVN Junior Rangers bij Lheebroek. Deze groep jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben een jeneverbesstruweel bij Lheebroek geadopteerd en zorgen er onder andere tijdens de Natuurwerkdag voor dat het terrein geschikt blijft voor dit kwetsbare icoon van de provincie Drenthe. Naast hun werk voor de jeneverbes gaan de jongeren nestkasten bouwen en ophangen. Hiermee geven ze diverse mezen huisvestingsmogelijkheden.

De Natuurwerkdag is uitgegroeid tot de grootste én gezelligste vrijwilligersactie in het groen. Vorig jaar werd alleen al in Drenthe op 59 locaties gewerkt en dit jaar verwacht de provincie zelfs 78 locaties. Meld je aan op www.natuurwerkdag.nl en bekijk alle locaties en activiteiten.