Globetheater Diever gaat op herhaling met succesvoorstellingen

Diever - Goed nieuws voor wie de eerdere voorstellingen heeft moeten missen. In november worden de succesvoorstellingen ‘Een Midzomernachtdroom’ (al 4.000 bezoekers) en de ‘De Zalige Vrouwtjes’ (al 2.500 bezoekers) nog een keer gespeeld in het Globetheater Diever.

Heerlijk theater dat garant staat voor een vrolijke avond en dat voor een zeer eigentijdse Shakespeare beleving zorgt. Het theater is overigens net volledig geïsoleerd en de staanplaatsen zijn allemaal vervangen door meer comfortabele zitplaatsen. De Globe mag dan authentiek zestiende eeuws overkomen, kaarten en zelfs de plek reserveren kan online op de website: www.globetheaterdiever.nl.

Een Midzomernachtdroom

De theatervoorstelling Een Midzomernachtdroom speelt op 2 en 3 november in het Globetheater. Deze voorstelling ging als eerste eigen Globeproductie op 13 januari 2017 in premiere. Inmiddels is deze romantische komedie al door 4.000 bezoekers bekeken.

Een Midzomernachtdroom gaat over een groep handwerkslieden die het plan heeft opgevat een toneelstukje op te voeren op het bruiloftsfeest van de hertog van Athene. De onervaren toneelspelers willen geen pottenkijkers bij de repetitie en oefenen stiekem op een open plek in het bos. Dat is toevallig dezelfde plek waar de elfenkoning Oberon en zijn gemalin Titania hun huwelijksperikelen aan het uitvechten zijn. Oberon roept daarbij de hulp in van de bosgeest Puck om hem met toverkracht bij te staan. Wanneer op dezelfde plek in het bos ook nog eens vier verliefde pubers arriveren, zijn de rapen helemaal gaar. Pas als Oberon de stommiteiten van Puck ongedaan weet te maken, krijgt iedereen in deze romantische droom vol venijnige humor, waar hij of zij recht op heeft.

De Zalige Vrouwtjes

De Zalige Vrouwtjes, een vrolijke bewerking van The Merry Wives of Windsor is inmiddels door 2500 bezoekers bekeken.

De gepensioneerde ridder, Sir John Falstaff, probeert aan geld te komen door rijke, getrouwde vrouwen uit Windsor het hoofd op hol te brengen. Hij stuurt ze in het geheim liefdesbrieven, maar de ‘zalige vrouwtjes' ontdekken dat ze ieder dezelfde brief hebben gekregen en zinnen op wraak. Tijdens de eerste afspraak verschijnt een jaloerse echtgenoot, waarop Falstaff het huis uit wordt gesmokkeld en in de Theems wordt gekieperd. Bij het tweede afspraakje moet Falstaff zich vermommen en krijgt hij een flink pak slaag. De derde keer vindt het rendez-vous 's nachts plaats onder de beroemde eik in het woud van Windsor, maar inmiddels is bijna iedereen op de hoogte van Falstaffs sluwe plannetjes.