Nieuwe eigenaren voor voormalige school in Eemster

Eemster - De voormalige basisschool in Eemster heeft met Johan van Gerven en Klarien van der Meulen nieuwe eigenaren gevonden. Op donderdag 25 oktober vond de officiële overdracht plaats. Volgens Wethouder De Jong is het pand in goede handen: ‘De nieuwe eigenaren gebruiken het pand met aandacht voor de historie. Wonen, werken en leven komen nu samen in dit prachtige oude gebouw.’

Sinds enige tijd wonen de kopers in het schoolgebouw. Met de kopers vestigen zich ook twee bedrijven in het gebouw: een administratiekantoor in het MKB en een bureau voor het organiseren van technische evenementen en trainingen.

Wat vooraf ging

Openbare basisschool Eemster is in de zomer van 2015 gefuseerd met OBS Burgemeester W.A. Storkschool. De gefuseerde school is inmiddels verhuisd naar het nieuwe onderkomen ‘de Twingel’ in Dwingeloo. In september 2016 zette de gemeente het voormalige schoolgebouw in de verkoop: gegadigden konden tot half januari 2017 een vrijwillig gesloten bod met plan indienen. De inschrijving van Van Gerven en Van der Meulen kwam als beste uit de bus en met hen is vervolgens de verdere (ver)koopprocedure doorlopen.