Old Forward wint in matig duel bij Willemsoord: 1-3

Willemsoord - Old Forward wist de koloniederby in en tegen Willemsoord na een 0-1 voorsprong bij rust uiteindelijk met 1-3 te winnen. Old Forward (Wilhelminaoord) staat hierdoor na zes duels vijfde met 11 punten.

Het eerste wapenfeit in de derde minuut betrof een schot van Roan Jansen dat te weinig kracht had om de Willemsoord-keeper te verontrusten. Dertien minuten later ging een vrije trap van Jacob Room over. Willemsoord werd in de twintigste minuut voor het eerst gevaarlijk, een scrimmage voor het OF-doel zorgde voor een hachelijk moment, op het laatste moment werd de bal nog weggewerkt. Een vrije trap voor de gastheren was een eenvoudige prooi voor Jeffrie Jongbloed, een schot ging ruim naast. Jacob Room prikte de bal net over na een goede individuele actie.

Na exact een halfuur voetballen zette de aanvoerder Old Forward op voorsprong. Uit een individuele actie kwam hij voor het doel en schoot de bal rustig binnen: 0-1. Joran Winters was even later dichtbij de 0-2, maar zijn schot ging recht op de keeper af, een nieuwe poging werd door de keeper knap ten koste van een corner uit de hoek geplukt. Een volgende vrije trap leverde niet meer op dan een corner, waaruit een kopbal de juiste richting miste. Zes minuten voor rust kwam Old Forward goed weg. Een vrije trap na een overtreding van Jesper Mulder (hij ontving geel) ging in eerste instantie in de muur, daarna ging de bal net voorlangs. De laatste kans voor rust was voor Old Forward via Room, maar zijn inzet werd door de keeper knap gered met een been. Old Forward met een minimale 0-1 voorsprong dus aan de thee.

Tweede helft

Meteen na rust een poging van Room, opnieuw geblokt ten koste van een corner. In de vijftigste minuut leek Willemsoord een grote kans te krijgen na slordig opbouwen bij Old Forward, maar één van de aanvallers nam de bal slecht aan, waarna Jongbloed de bal rustig kon oprapen. Old Forward leek in de 55e minuut op 0-2 te komen via Winters, maar diens doelpunt werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd, Winters bleef namelijk bij de door Room voorgegeven bal keurig achter de bal en kon dus nimmer buitenspel staan. Winters en Maik Scheltinga zagen pogingen elk recht op de keeper afgaan, twee pogingen van Room gingen naast een vrije trap van de captain ging in eerste instantie in de muur en werd daarna geblokt. Room bleef het proberen, en een nieuwe poging ging over.

Nadat ook enkele spelers van Willemsoord geel hadden ontvangen, ontving Bas Ferwerda als tweede OF-speler een gele kaart, hij trapte de bal weg na een fluitsignaal van de arbiter. Zeventien minuten voor tijd kwam Old Forward goed weg, toen een schot van Willemsoord werd aangeraakt, maar door Jongbloed, nogal eens ongelukkig met zijn uittrappen, nog knap tot corner kon worden verwerkt. In de 77e minuut een goede Old Forward-aanval. Bas Ferwerda met de goede pass op Room, Room met een bekeken bal op Winters, die rustig de tweede geldige treffer maakte van de Wilhelminaoorders: 0-2. Een vrije trap ineens vanaf links werd door Jongbloed knap corner getikt, een minuut later, in de 82ste klokronde, de beslissing. Jacob Room tikte kalm binnen: 0-3.

De thuisclub mocht de eretreffer maken via de handige nummer elf, die Jongbloed beheerst passeerde. Met een 1-3 eindstand sloten beide teams het duel af. Old Forward staat nu vijfde met elf uit zes, terwijl Willemsoord uiteraard de rode lantaarn behoudt, met nul uit zes.

Volgende wedstrijden

Komende zondag, 4 november, komt Giethoorn, dat afgelopen weekend met 1-7 wist te winnen bij Diever/Wapse, op bezoek op sportpark De Kievitsvelden in Wilhelminaoord. Op 11 november is er geen competitieronde. Old Forward brengt op 18 november een bezoek aan Kuinre.