Schrijf je in voor het Taribush Kuna festival

Lheebroek - Het Taribush Kuna festival is een vierdaags cultuurfestival voor jong en oud, midden in de natuur. De elfde editie vindt plaats van donderdag 18 tot en met zondag 21 juli 2019, aan de rand van Nationaal Park het Dwingelderveld.

Wil jij ook onderdeel zijn van dit geweldige festival? Vanaf 1 november start de inschrijving voor artiesten via de artiestenpagina op de website. Ook volgend jaar is het festival weer op zoek naar muzikanten, theatermakers, kunstenaars, filmmakers, eco-ridders, creatievelingen, vrijwilligers en iedereen die graag een bijdrage levert aan het festival. Wie weet ben jij de verrassing van 2019. Aanmelden kan uitsluitend via www.taribushkuna.nl.

Het festival wordt georganiseerd door Stichting Taribush Festivals. De organisatie bestaat geheel uit vrijwilligers: iedereen werkt eraan mee omdat het zo ontzettend leuk is om te doen. De stichting heeft geen winstoogmerk en alle artiesten en deelnemers werken geheel belangeloos mee tegen alleen een onkostenvergoeding.

Join the club

De voorbereidingen zijn in volle gang. Achter de schermen zijn de coördinatoren op zoek naar ontroerende, gekke, spannende, bijzondere of enerverende acts voor hun podium. Artiesten in de categorieën muziek, theater, kunst, workshop & activiteiten, proza & poëzie worden van harte uitgenodigd zich aan te melden via de website. Dat kan zijn voor het geven van een technische workshop, maar ook voor kunstenaars, in het bijzonder makers van ruimtelijke installaties, is zeker plek. Taalkunstenaars, dichters, verhalenvertellers en andere woordkunstenaars krijgen een mooi podium op het Literair Plein. Verder zoekt het festival elk jaar weer diverse muzikanten: van bands tot singer-songwriters, voor een plek op een van de muziekpodia. Taribush Kuna is tevens de plek waar spontaan nieuwe samenwerkingen ontstaan. Kruisbestuivingen tussen diverse deelnemende artiesten maakt het festival juist zo verrassend.

De Participatie

Wil je als vrijwilliger jouw steentje bijdragen tijdens de opbouw, afbouw of gedurende het festival? Meld je dan aan. Elk jaar beschikt het festival over een club enthousiaste vrijwilligers. Zo hebben vrijwilligers onbeperkt toegang tot de Participatie, het terrein waar artiesten en vrijwilligers kunnen ontbijten, lunchen en dineren. Overnachten kan ook, er zijn plekken gereserveerd op het Kuna-veld op buurcamping De Meistershof. Hoewel de meeste vrijwilligers voornamelijk op het festival zelf actief zijn, blijft er altijd wel tijd over om voorstellingen of optredens mee te pakken. Voor wie geen dienst heeft, is het genieten geblazen: van het programma, de ongedwongen sfeer en uiteraard de geweldige natuur.

Natuur als speerpunt

Een belangrijk speerpunt voor het festival is de natuur. Niet voor niets al jaren de ‘hoofdact’. Daarom probeert het festival alles wat ze onderneemt op dit prachtige Dwingelderveld met aandacht en respect te doen. Een festival in een Nationaal Park en stiltegebied organiseren is geen vanzelfsprekendheid. Twee dagen na het festival kun je zo goed als geen sporen meer van de duizenden bezoekers ontdekken.

Meer informatie en aanmelden

Taribush Kuna is een festival voor iedereen. Je vindt er muziek, theater, kunst, workshops, activiteiten, film, lekker eten & drinken voor jong en oud. Aanmelden kan uitsluitend via www.taribushkuna.nl. Volg ons ook via Instagram, Facebook of Twitter.