Herbarium Frisicum toont waardevolle botanische collecties

Havelte - Karst en Marco Meijer uit Havelte tonen hun privécollectie gedroogde planten aan het grote publiek. Belangstellenden kunnen ‘de grootste privécollectie gedroogde planten van Europa’ bewonderen in het weekend van 3 en 4 november bij Herbarium Frisicum.

Herbarium Frisicum in Wolvega heeft het afgelopen jaar vele waardevolle herbariumcollecties mogen ontvangen. ‘Bijna iedere week ontvangen wij botanische levenswerken die behoren tot ons cultureel erfgoed. Deze collecties gedroogde planten zijn stuk voor stuk archiefstukken en zijn bewijsmateriaal dat een plant ergens ooit ergens heeft gegroeid. Het einde is nog lang niet in zicht en een zeer belangrijke collectie is in aantocht’, aldus Karst en Marco Meijer, beheerdres van Herbarium Frisicum.

In het weekend van 3 en 4 november tonen zij vele nieuwe collecties. De belangrijkste collectie die zij tot nu hebben mogen ontvangen is een Xylarium, een omvangrijke houtcollectie. ‘Verder verzamelen wij ook zelf herbariummateriaal van onder andere paardenbloemen en bramen van over de gehele wereld en vanuit Botanische Tuinen zoals Almere Jungle. Deze collecties worden ook getoond.’

Bezoekers zijn van harte welkom op de beide dagen van 11.00 tot 17.00 uur bij Herbarium Frisicum, Schoolstraat 19B in Wolvega.

www.herbariumfrisicum.nl