Ruim 100 deelnemers tijdens ‘Ondernemend Westerveld laat zien’

Frederiksoord - Tijdens de Ondernemersfair Westerveld presenteren zich meer dan 100 ondernemers uit Westerveld. Op zaterdag 3 en zondag 4 november wordt de vierde editie van de fair gehouden in en rondom het prachtig verbouwde Huis van Weldadigheid in Frederiksoord.

Ruim 100 bedrijven uit Westerveld hebben zich aangemeld voor de tweedaagse fair. Van ZZP’ers tot bedrijven met tientallen medewerkers en werkzaam in uiteenlopende marktsectoren. De fair is op zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur geopend voor publiek. Aansluitend is er voor de standhouders een ondernemersborrel en buffet met live muziek van Jools, een coverband met hits van de jaren 60 tot nu. Op zondag is de fair geopend van 11.00 tot 16.00 uur. De toegang is beide dagen gratis.

Reuzenrad

Vernieuwende Eyecatcher is het reuzenrad, met 38 meter de grootste van Nederland, waar bezoekers over de boomtoppen heen kunnen kijken en kunnen genieten van het prachtige uitzicht over Frederiksoord en omgeving. Het reuzenrad is mede mogelijk dankzij een bijdrage uit het Ondernemersfonds Westerveld. ‘De Ondernemersfair wordt ieder jaar goed bezocht, maar dit jaar wilden we iets vernieuwends,’ legt Hilco Broekman uit. ‘Met het reuzenrad hebben we een gezichtsbepalende attractie die inwoners en toevallige voorbijgangers moet triggeren om de publieksbeurs te bezoeken.’ Ook de uitbreiding naar twee dagen is nieuw. ‘We hebben goede ervaringen met tweedaagse evenementen. Op deze manier bied je mensen die op zaterdag niet kunnen toch de mogelijkheid om op zondag ondernemers te bezoeken’, aldus Broekman.

Wereldrecord ‘Red de bij’

De beurscommissie heeft ook ingestoken op de organisatie van kinderactiviteiten in De Tuinen. Kinderen zijn tenslotte de ondernemers van de toekomst; vanuit dat thema kunnen kinderen op zaterdag meedoen aan een boeiende workshop Aikido en Techniek en op zondag allerlei proefjes doen in de Technobiel. Andere kinderactiviteiten zijn laser kleiduifschieten, op en neer in een luchtballon, op het springkussen of een potje mega vier op een rij spelen. Op zondag om 12.00 uur zijn alle basisschoolkinderen uit Westerveld van harte welkom om mee te doen het wereldrecord ‘Red de bij’: met zoveel mogelijk kinderen zingen en dansen op het liedje Red de bij.

Wedstrijd ‘Ondernemer of wat wil jij later worden?’

Bovenbouwleerlingen van basisscholen in Westerveld dagen we uit om een maquette in te leveren dat het thema ‘Ondernemer of wat wil jij later worden’ uitbeeldt. De maquettes kunnen op vrijdagmiddag 2 november tussen 14.30 en 16.30 uur inleveren bij de kas in de Tuinen. Op zaterdag kunnen bezoekers stemmen op de mooiste inzending. Op zondag na het wereldrecord worden de winnaars bekend gemaakt. Er zijn mooie prijzen te winnen: luchtballonvaart van Bats Uitzendburo, jaarabonnement van een van de Westerveldse zwembaden of een kinderfeestje voor acht personen in de indoor speelruimte RCN de Noordster.

Meer info via www.ondernemendwesterveld.info of op de Facebookpagina Ondernemend Westerveld laat zien.