‘Elke Drent z’n eigen glasvezelverbinding’

Diever - In vrijwel heel Drenthe zijn lokale glasvezeliniatieven actief om snel internet mogelijk te maken. VerbindDrenthe komt nu met de campagne ‘Javoorglasvezel’, met als doel alle Drenten te doordringen van het nut en noodzaak van een glasvezelaansluiting.

‘Ons doel is: elke Drent z’n eigen glasvezelverbinding’, legt Robert Hoogendorp, directeur van het Drentse breedbandplatform VerbindDrenthe uit. ‘Glasvezel is onmisbaar voor de leefbaarheid van het Drentse buitengebied; het waarborgt economische kansen in Drenthe en biedt alle Drenten, in elke levensfase, meer mogelijkheden: denk aan scholing, zorg op afstand en thuis werken. De aanleg van een glasvezelnetwerk is een belangrijke stap in de ontwikkeling van Drenthe’, verklaart Hoogendorp.

Toekomstige ontwikkelingen

Op de website www.javoorglasvezel.nl kun je informatie vinden over glasvezel, video’s over glasvezel in de zorg, het bedrijfsleven en het onderwijs. Ook is hier de mogelijkheid om jouw interesse voor een glasvezelaansluiting kenbaar te maken aan het lokale glasvezelinitiatief bij jou in de buurt, vertelt Hoogendorp. ‘Met glasvezel zijn we in Drenthe klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen, bijvoorbeeld in de zorg en in het onderwijs. Als je meedoet, help je om jouw leefomgeving vitaal te houden.’

Kijk voor specifieke informatie over glasvezel in de Westerveld: www.westerveldopglas.nl.

JA team

Ter ondersteuning van en in samenwerking met de lokale initiatieven wordt in de Drentse dorpen campagne gevoerd door het in fel oranje shirts en petten gestoken ‘JA-team’, dat de bewoners van Drenthe vraagt om ook JA te zeggen tegen glasvezel.