Gastheer van het landschap worden

Diever - Wil je dat jouw gasten de regio optimaal beleven? Meld je dan aan voor de nieuwe cursus Gastheer/Gastvrouw van het Landschap voor de Drents-Friese Grensstreek.

Als Gastheer/Gastvouw van het Landschap weet je wat er in jouw omgeving te beleven is op het gebied van natuur, landschap en cultuur. Je kent de bezienswaardigheden in je gebied en met name ook de verhalen die daarbij horen. En nog belangrijker: je weet hoe je ze kunt doorvertellen aan je gasten.

Bij de nieuwe cursus die op 5 november start, ligt de nadruk op de verhalen in de streek en het vertellen daarvan: storytelling. Een bezoeker zoekt zelf vaak van alles op via websites, sociale media of folders. Als ondernemer kun je hier wat extra’s aan toevoegen, namelijk het verhaal van het landschap.

De Drents-Friese Grensstreek zit vol met verhalen. Denk aan de eerste bewoners van het gebied, de vervening, de oorlog... De natuurgebieden vormen, samen met de dorpen in het gebied met hun bijzondere cultuurhistorie, een geweldige plek om de verhalen van het ontstaan van het Nederlands landschap te ontdekken.

Cursus

De cursus bestaat uit vier modules, die voor al bestaande gastheren ook los te volgen zijn. Het is natuurlijk ook mogelijk om als bestaande gastheer alle modules te volgen. Om als nieuwe deelnemer het predicaat ‘Gastheer van het Landschap’ te krijgen, is het volgen van alle modules een vereiste.

De modules vinden plaats op de maandagmiddagen in november van 13.00 (inloop) tot 16.30 uur. Er is altijd een combinatie van een theoretisch gedeelte in de vorm van een workshop, lezing, presentatie en een excursie.

Ga voor meer informatie over de inhoud van de modules en het aanmeldformulier naar www.ivn.nl/gastheervanhetlandschap.