Aan de slag in de achtertuin van Kalterbroeken

Diever - Trek je oude schoenen of laarzen aan en help mee tijdens de natuurwerkdag in Kalterbroeken. Op zaterdag 3 november is de landelijke natuurwerkdag, een initiatief van LandschappenNL. Natuurmonumenten wil op deze dag aan de slag met mensen uit Diever en omstreken in de ecozone, grenzend aan de nieuwe wijk Kalterbroeken in Diever. Het is een klein natuurgebied, als het ware de achtertuin van de bewoners van de wijk Kalterbroeken.

Sinds een jaar is een aantal aanwonenden met enige regelmaat aan het werk in de ecozone. In overleg met bewoners zijn plannen gemaakt voor het inrichten, beheer en onderhoud van het gebied. Op deze natuurwerkdag hoopt de organisatie een slag te kunnen slaan met het verwijderen van opslag en het opschonen van een poel. Met het materiaal dat vrij komt worden er broeihopen aangelegd voor de ringslang. Iedereen is van harte welkom om te komen helpen.

Locatie

Op zaterdag drie november wordt er om 9.00 uur verzameld aan het begin van het pad dat door de ecozone richting de visplas loopt, aan Kalterbroeken in Diever. Zorg zelf voor passende kleding en goed schoeisel of laarzen. Gereedschap, werkhandschoenen en koffie/thee en lunch zijn aanwezig.

Aanmelden voor deze activiteit kan via de speciale website van de Natuurwerkdag: www.natuurwerkdag.nl/locatie/Kalterbroeken.