Sterren en duisternis tijdens Laatste Nacht van de Nacht van het jaar

Dwingeloo - De vierde en laatste Nachtelijke Beleving in Westerveld staat in het teken van sterren en duisternis. Een toepasselijk thema in het kader van de Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober. Tijdens deze avond en nacht kun je mee op expeditie in het pikkedonker langs plekken zoals de enorme blikvanger aan de rand van het Dwingelderveld: de Radiotelescoop.

De Nachtelijke Beleving in Dwingeloo is voor alle inwoners uit het gebied, bezoekers en belangstellenden van de gemeente Westerveld en Cultuur. In samenwerking met Roestvrij Theater, RCN Vakantiepark de Noordster, Camras, Huis van de Taol en tientallen vrijwilligers wordt er een bijzondere thema -avond/nacht gehouden. Volledig geïnspireerd op Sterren & Duisternis.

‘Expeditie Duisternis’

Waar kun je de ‘Nacht van de Nacht’ nou beter beleven dan in het Dwingelderveld? Met de telescoop als inspiratiebron probeert Roestvrij Theater een heuse magische buitenaardse wereld op te bouwen in het openluchttheater van RCN Vakantiepark de Noordster. Deze nachtelijke performance rondom Nationaal Park Dwingelderveld bestaat uit een audiovisuele beleving die jong en oud zal verrassen. Zo kon je buitenaards leven ontmoeten in een neergestort ruimteschip en kun je op de foto met de grootste sterren uit het heelal.

De Nacht van de Nacht vindt plaats op zaterdag 27 oktober. Het duurt van 19.00 tot 01.00 uur en start op het RCN Vakantiepark de Noordster. Reserveren is noodzakelijk. Dit kan tot en met donderdag 25 oktober via: nachtvandenachtdwingeloo@gmail.com

Kijk voor meer informatie op www.hetnationaleparkvandrenthe.nl.