Flink zweten tijdens de Parel van Drenthetocht

Havelte - De organisatie van de AH ABE de Parel van Drenthe MTB toertocht had geen betere dag kunnen uitkiezen voor haar 20e editie. Nog nooit was het zo warm op de tweede zaterdag in oktober en dat was te merken.

Er werd flink gezweet op het parcours in de bossen van Holtinge, Havelte Oost en West en het Waterwingebied Havelterberg. De ruim 620 fietsers hebben zich prima vermaakt op het parcours met de Havelter Schaapskooi als draai- en middelpunt.

De deelnemers waren prima te spreken over de route, de mooie natuur en de enorme afwisseling in de route. Havelte heeft alles te bieden voor een gevarieerde MTB-tocht. Ook de vrijwilligers kregen een pluim voor hun inzet. Dit jaar waren de verkeersregelaars allemaal gediplomeerde mensen die bevoegd zijn het verkeer te regelen. Als extraatje was er voor iedere deelnemer na afloop een heerlijke hamburger die werd gebakken door Ab Smeding en Ineke Heinhuis-Joosten. Ze hadden het na afloop veel drukker dan de EHBO, die een rustige dag had.

Bijna vlekkeloos

De dag verliep bijna vlekkeloos, maar helaas was er wel één minpuntje. Vaak bleek dat er bordjes waren verhangen, waardoor de route uitzetters ’s morgens druk in de weer moesten om alles te repareren. Dat is jammer en vervelend voor de organisatie, omdat zij alles keurig opruimt en geen sporen wil achterlaten. ‘Geef iedereen de ruimte om kort een mooie tocht te fietsen. Drenthe is de fiets provincie bij uitstek! Laat dan de spullen hangen.’ Een compliment is er ook voor Rudie en Gerrie Elting. Zij stelden belangeloos hun accommodatie beschikbaar.

In 2019 wordt de AH ABE de Pareltocht gehouden op zaterdag 12 oktober.