Jigotai boekt goede resultaten bij Dorpentoernooi

Noordwolde - Ook Jigotai was present bij het eerste Dorpentoernooi van dit seizoen. In totaal deden 63 kinderen zaterdag 13 oktober mee aan het toernooi in het MFC Het Vlechtwerk in Noordwolde. Jigotai had 8 kinderen als afgevaardigden. Zij zetten hun beste beentje voor.

In het eerste blok kwamen de meeste judoka’s van Jigotai aan de beurt. Renz Koenders en Ravi Maas zaten beiden in dezelfde poule en in hun eerste wedstrijd werd er tegen elkaar gestreden, wat eindigde in een mooie Ippon voor Renz. Daarna was Renz goed op dreef; hij wist nog drie wedstrijden te winnen. Ravi had het een stuk moeilijker. Hij deed voor het eerst mee aan een echte wedstrijd en wist gelukkig zijn laatste wedstrijd te winnen met een Wazari.

Jelmer Kramer, Thijs Petersen, Selena Maas en Kasper Oosterhof zaten alle vier in dezelfde poule. Jelmer en Thijs moesten in hun eerste wedstrijd tegen elkaar, net als Kasper en Selene. Jelmer won deze wedstrijd en ook de wedstrijd tegen Selene wist hij in zijn voordeel te beslissen. Thijs won van Kasper en Selene en wist in totaal 3 wedstrijden te winnen, allemaal met een Ippon.

Kasper won daarna nog twee wedstrijden, waaronder die van Jelmer. Selene wist helaas geen van de wedstrijden te winnen, maar: ze heeft dapper gestreden en gaf zich niet zomaar gewonnen.

In het tweede blok kwamen Maarten Klaver en de laatste judoka van Jigotai op de mat, allebei in een andere poule. Maarten zat in een moeilijke poule, maar wist toch een wedstrijd te winnen. De laatste judoka van Jigotai behaalde een 2e plaats.

De volledige uitslag is als volgt:

2e plaats: Thijs Petersen

3e plaats: Kasper Oosterhof en Renz Koenders

4e plaats: Maarten Klaver, Jelmer Kramer, Selene Maas en Ravi Maas.