Briljanten echtpaar Oost is nog steeds happy

Diever - Vijfenzestig jaar nadat Rieks en Hennie Oost elkaar op het gemeentehuis in Dwingeloo elkaar het jawoord gaven, vierden ze dinsdag het briljanten huwelijk. In Brinkzicht in Diever hief het bruidspaar samen met kinderen, familie, vrienden, kennissen en buren het glas.

‘We wonen nog steeds zelfstandig aan het Moleneinde. Al meer dan vijfenveertig jaar en het bevalt ons daar nog steeds uitstekend. Als het zo doorgaat als nu, dan blijven we hier nog wel een tijdje’, zo zegt de nu 84-jarige Rieks Oost.

De in Tiendeveen geboren Rieks ontmoette de in Eemster opgegroeide Hennie op de dansvloer bij zaal Mulder, tegenwoordig Hotel de Brink in Dwingeloo. Hij ging twintig jaar met zuivelproducten langs de deur in Diever en Wittelte, terwijl Hennie aan huis de winkel deed. Problemen met de gezondheid noopten Rieks te stoppen met de zuivelwijk.

Het actieve echtpaar genoot dinsdag zichtbaar van alle aandacht op de briljanten huwelijksdag. Het nam de vele felicitaties, waaronder ook die van burgemeester Rikus Jager, dankbaar in ontvangst.