Debatteren over hoopvol landschap

Diever - Betrokken Bewoners Westerveld nodigt iedereen uit voor het 100 dagendebat Hoopvol of hopeloos landschap op donderdag 18 oktober in het Dingspilhuus in Diever. Aanvang 19.30 uur.

Ir.Jelmer Buijs van Buijs Agro-services verzorgt een lezing. Hij gaat in zijn inleiding in op zijn onderzoek naar een verantwoorde gewasbescherming. Bram Verhave van Stichting Bollenboos geeft een korte presentatie over de beloften die in de afgelopen 15 jaar de revue passeerden om de bollenteelt duurzamer te maken.

Politieke partijen worden daarna bevraagd over hoe ze hun plannen voor het (nog) mooie Westerveld concreet hebben vormgegeven in het coalitieakkoord.Wat zijn de plannen en hoe zien de oplossingen eruit? Hoe vinden ze zelf dat het gaat? Wat zijn de plannen voor de komende jaren om de moeizame relatie tussen biodiversiteit, intensieve landbouw, gezondheid en landschap in Westerveld als het Nationale Park van Drenthe vorm te geven. Wordt het een hoopvol of een hopeloos landschap?

De avond is bedoeld voor iedereen die wil weten hoe door de gemeente Westerveld de komende jaren gewerkt gaat worden aan een hoopvol landschap.