Jaarlijkse Fruitpersdag in Frederiksoord

Raap je eigen appels en peren en laat het persen tot heerlijk vers sap. Tijdens de open dag op woensdag 24 oktober wordt door Slowfood Nederland een heuse appel-proeverij verzorgd op de Fruithof in Frederiksoord. Tijdens deze jaarlijkse Fruitpersdag is het de opzet om een aantal oude appelrassen op te nemen in de ‘Ark van de Smaak’.

De Ark van de Smaak is een catalogus van kleinschalige kwaliteitsproducten die horen bij een specifieke cultuur, historie of traditie van een streek of land. Genomineerde appelrassen zijn onder andere de Ananas Reinette, de Rode van Boskoop en de Princess Noble. Van deze en andere bijzondere fruitrassen kun je de bomen kopen en wordt er advies gegeven over de verzorging en het onderhoud.

Ook worden er rondleidingen verzorgd over het Struunpad die door de boomgaard slingert en is er de mogelijkheid om van alles te zien en te proeven. Ben je benieuwd welk fruitras je in de tuin hebt staan, neem dan een appel of peer mee. Er is tijdens deze dag namelijk een team van deskundigen aanwezig om ze te determineren. De Fruitpersdag is van 10.00 tot 16.00 uur. Toegang is gratis.