Old Forward speelt gelijkspel

Vilsteren/ Wilhelminaoord - Old Forward speelde zondagmiddag de vierde competitiewedstrijd van het seizoen in en tegen Vilsteren. In de eerste helft leek Old Forward een zege te behalen, maar uiteindelijk mocht de ploeg nog blij zijn met een punt. Na een 1-2 voorsprong bij rust, kwam de eindstand op 3-3.

Waar Old Forward eerder dit seizoen nogal wat moeite had om vele kansen om te zetten in doelpunten, waren de eerste twee kansen op het kunstgras van Vilsteren meteen twee goals. Een goede aanval in de vierde minuut begon bij Bas Ferwerda, die Sander van ’t Klooster bediende. Zijn voorzet kon door Bjorn Mulder eenvoudig ingetikt worden: 0-1.

Acht minuten later begon de aanval bij Van ’t Klooster, hij gaf de pass op Jacob Room die met een fraai hakje Joran Winters alleen voor de keeper bracht. Van dichtbij tikte de nummer zeven de 0-2 binnen. Old Forward leek een eenvoudige middag tegemoet te gaan, in de zestiende minuut werd de ploeg echter gewaarschuwd, toen Vilsteren de lat boven Jeffrie Jongbloed testte.

Na slordig terugspelen van Vilsteren leek Joran Winters op weg naar de 0-3, de Vilsteren-keeper won het één-op-één duel. De goalie redde met moeite ook een vrije trap van Ten Wolde. Een poging vanaf de rechterkant van Room werd door de keeper met moeite gered. Tien minuten voor rust maakte Vilsteren de aansluitingstreffer. Van dichtbij werd de 1-2 binnen getikt door Justus van Martels. Room zag een poging van dichtbij door de keeper gestopt worden, waarna in de 43e minuut twee belangrijke momenten plaats hadden. Eerst beoordeelde arbiter De Vries een duidelijke overtreding op Room totaal verkeerd, hij liet doorspelen, waarna Bjorn Mulder op het middenveld een forse overtreding maakte op een tegenstander. De maker van de openingstreffer kon met direct rood vertrekken. Met 1-2 gingen de beide ploegen de rust in.

Tweede helft

In de 47e minuut paste arbiter De Vries prima de voordeelregel toe, Jacob Room schoof de bal rustig binnen na het passeren van de keeper: 1-3. Wie dacht dat Old Forward nu binnen was, kwam bedrogen uit. Vilsteren kreeg vijf mogelijkheden op rij, waarvan de voorlaatste in de 64e minuut de 2-3 opleverde. De drie kansen voor de geel-zwarten daarvoor betroffen een kopbal naast, een voorlangs het doel getikte inzet uit een corner en een schot op de lat. De vijfde kans, een schot van afstand, ging naast.

Pas in de 70e minuut zag Room een harde inzet door de keeper met de benen gekeerd worden. Het spel kwam even stil te liggen, toen Room een vrije trap hard tegen het hoofd van de scheidsrechter, die op dat moment de situatie in het strafschopgebied in de gaten hield en dus met zijn rug naar de bal toestond, mikte. Na een korte behandeling kon de onfortuinlijke leidsman de wedstrijd gelukkig uitfluiten. Een nieuwe vrije trap van Room werd door de keeper gekeerd, en een schot van de captain had dezelfde uitwerking. Jos Mestemaker kreeg geel voor een overtreding.

In de 79e minuut kwam Vilsteren op 3-3, met een schot van grote afstand van Jeffrey Feyen. In zowel de 87e als de 88e minuut ging Vilsteren er twee keer over de rechterkant vandoor, twee keer kon een speler vrij voor Jongbloed de thuisclub voor het eerst op voorsprong zetten, maar even zo vaak ging de bal over. In de blessuretijd werd een schot van Vilsteren eenvoudig gepakt door Jongbloed, terwijl Van ’t Klooster uit een pass van Room het doel te hoog zocht.

De 3-3 was over de gehele wedstrijd genomen een terechte uitslag, al zullen zowel Old Forward-trainer Jaap Room als zijn collega Hendri Zwinselman van Vilsteren na afloop ook beiden gedacht moeten hebben dat er een driepunter in had gezeten.

Volgende wedstrijden

Zondag 21 oktober speelt Old Forward op eigen veld tegen IJhorst. Een week later gaat Old Forward op bezoek bij Willemsoord.