Ontdek de paddenstoelen in Drents-Friese Wold

Appelscha - Staatsbosbeheer organiseert vier paddenstoelenexcursies op 16, 21, 23 en 25 oktober. Op deze dagen komen deelnemers struinend door het kleurrijke bos allerlei soorten paddenstoelen tegen. Van hele kleine tot grote, van eetbare tot giftige. De gids kent van vele soorten de naam heeft er allerlei verhalen bij.

In de herfst staat het Drents-Friese Wold weer vol paddenstoelen. Ga mee op pad met de gids van Staatsbosbeheer en dwaal dwars door de bossen. Daar groeien juist nu de mooiste paddenstoelen. Sommige met de meest onheilspellende namen, zoals dodemansvingers, vliegenzwam en kale inktzwam. Voor kinderen is er in Buitencentrum Drents-Friese Wold een leuk speurderspakket te koop met een herkenningskaart, spiegeltje en paddenstoelenboekje.

Onderweg kunnen de wandelaars genieten van de prachtige herfstkleuren en geuren en van de vele soorten paddenstoelen die in dit vochtige jaargetijde massaal hun sporen verspreiden.

De wandelingen worden meestal druk bezocht. Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Tip voor de deelnemers: neem een spiegeltje en camera mee. Het duurt ongeveer twee uur, van 13.30 tot 15.30 uur, bij Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, in Appelscha.

Aanmelden: 0516-464020 of drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl.

Voor meer informatie en overige activiteiten kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold.