De Herbergier krijgt hartverwarmende reacties

Olderberkoop - De Herbergier in Oldeberkoop, een sociale woonvorm voor mensen met een geheugenprobleem, heeft net niet de Anneke van der Plaats-Award 2018 bemachtigd.

Albert Kwakman en Bert Boer (oud inwoner van Dwingeloo) uit Ansen hoorden als zorgondernemers van Herbergier Oldeberkoop bij de laatste drie zorginstellingen van Nederland die waren genomineerd voor de award. Tijdens het congres De wondere wereld van dementie, in Ede, kwam donderdag Emmaus van Notre Dame, onderdeel van De Wever als winnaar uit de bus.

Dankbaar

Hoewel het team van De Herbergier de award niet mee naar huis kon nemen, heerst er wel een blij gevoel. Zo staat op de Facebookpagina te lezen: ‘Onvoorstelbaar veel hartverwarmende reacties op Facebook, via de mail, WhatsApp, telefoontjes, bloemen, felicitaties bij de supermarkt en gewoon op straat van allemaal oprechte belangstellenden. Dankdankdank.’

Een zeer betrokken en tevreden dochter en schoonzoon van één van hun bewoners gaf een mand vol lekkernijen. Op het kaartje stond geschreven ‘De jury heeft het niet begrepen, wij wel, daarom alsnog een, vooral lekkere, award.’

Medewerkster Natasja Hut uit Diever, Coördinator en Verzorgende-IG, had De Herbergier in Oldeberkoop genomineerd voor de Anneke van der Plaats-Award.

‘We zijn, als zorgondernemers van Herbergier Oldeberkoop, trots op ons huidige team van medewerkers en vrijwilligers, die een zeer grote bijdrage heeft geleverd aan de nominatie van deze bijzondere prijs. Zonder hen waren we zeker niet zo ver gekomen. Deze nominatie is voor ons ook een erkenning voor het enorme harde werken, in de afgelopen 6 jaren. Elke dag weer zorgen we er met z’n allen voor, dat het onze 17 bewoners aan niets ontbreekt,’ aldus Albert Kwakman en Bert Boer.

De Anneke van der Plaats-Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een medewerker en/of zijn of haar team van een zorginstelling, die een speciale en waardevolle bijdrage levert op het gebied van zorg voor mensen met dementie, waarbij het uitgangspunt is dat het gedachtegoed van Anneke van der Plaats wordt toegepast.