Old Forward boekt ruime zege op Wapserveen

Wilhelminaoord - Old Forward won zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Wapserveen met maar liefst 8-1, na een 5-1 voorsprong bij rust. De wit-groenen zijn daarmee minimaal één dag koploper in de vijfde klasse A.

De eerste drie kansen op sportpark De Vievitsvelden waren voor Old Forward, Wapserveen-goalie Iwan Klaver wist redding te brengen, de tweede kans werd door Jos Mestemaker op de paal geschoten, maar in de negende minuut schoot Mestemaker prima raak en zette de thuisclub op 1-0. Een minuut later was de marge al verdubbeld, Maik Scheltinga rondde af. Een vrije trap van Sander van ’t Klooster kon door Wapserveen worden gered. In de zeventiende minuut was er een goede redding van Klaver op een OF-inzet. In dezelfde klokronde kwam ook de eerste mogelijkheid voor de gasten, een schot werd eenvoudig gepakt door Jongbloed.

In de 19de minuut wist de jarige aanvoerder Jacob Room de stand op 3-0 te zetten met een afstandsschot. Zeven minuten later zette Wapserveen de stand op 3-1. Een knappe aanval van Old Forward over diverse schijven werd net iets te ver doorgevoerd om succesvol te zijn, Wapserveen kwam er goed door via de rechterkant, maar omdat keeper Jongbloed snel uitliep was de ruimte klein en ging de inzet naast. Negen minuten voor rust zorgde Martin Tarus met het hoofd voor de 4-1, op aangeven van Bjorn Mulder. Martin Tarus schoot de 5-1 binnen in de 43e minuut en zette daarmee de ruststand op het scorebord.

Tweede helft

In de tweede helft ging Old Forward door waarmee het de eerste helft gestopt was: aanvallen en het krijgen van kansen. Keeper Iwan Klaver toonde zich de tweede helft een grote sta in de weg namens Wapserveen; de eerste drie inzetten konden niet tot doelpunten gepromoveerd worden.

In de 59ste minuut kreeg Wapserveen een kans, maar de kopbal werd goed gepakt door Jongbloed. Nadat Klaver nog maar eens een schot van Old Forward onschadelijk had gemaakt, voerde trainer Jaap Room zijn eerste wissel door, Luc Broekman kwam voor Jurjen Visser in het veld. Halverwege de tweede helft het tweede doelpunt van Jos Mestemaker, zijn schot werd door een verdediger nog van richting veranderd, waardoor Klaver dit keer kansloos was en Mestemaker zijn derde doelpunt in diens tweede competitiewedstrijd van dit seizoen kon noteren. Ook Jacob Room maakte zijn tweede treffer deze avond, invaller Broekman schoot na een individuele actie net naast.

Mestemaker werd, met nog een klein kwartiertje te gaan, vervangen door Roan Jansen, een minuut na deze wissel maakte Bjorn Mulder de laatste doelpunt van de avond en zette daarmee de stand op 8-1. De laatste drie kansen leverden nog twee goede reddingen op van Wapserveen-keeper Iwan Klaver. De laatste poging van de wedstrijd was een hard schot van Scheltinga, waar Klaver geen redding hoefde te brengen, aangezien de bal naast diens veste verdween.

Arbiter Stelwagen kende geen enkel probleem met het sportieve duel tussen de twee clubs die al jaren tot volle tevredenheid samenwerken bij de jeugdteams onder de naam OFW.

Old Forward speelt zondag 14 oktober de uitwedstrijd in en tegen Vilsteren, aanvang 14.00 uur. Een week later speelt Old Forward op eigen veld tegen IJhorst. Ook dit duel begint op 21 oktober om 14.00 uur.