Hardlooptrainingen in de natuur

Havelterberg - Hardlooptrainer Albert Pieter Venema van Dudeljo uit Havelterberg geeft van oktober tot maart 10 hardlooptrainingen gericht op crossen en trailen in de mooiste natuurgebieden van Westerveld. Met hier en daar een uitstapje naar de Kop van Overijssel en de Noordoostpolder. De trainingen zullen plaatsvinden op zondagochtenden.

De herfst en de winter is dé tijd om te werken aan kracht en uithoudingsvermogen. Crosslopen en trails passen heel goed bij dit doel. Van onverhard lopen worden hardlopers sterker en ze krijgen een goed conditie. Een goede basis voor doelen later in het seizoen.

Om de vorm te testen is het leuk om mee te doen aan één van de mooie cross- en traillopen in de omgeving, zoals de AVD cross in Dwingeloo of de Holtingerveldtrail van RUNFORESTRUN. Een echte aanrader is ook het NK Cross, dat dit jaar dicht in de buurt gehouden wordt. Het NK Cross is ook open voor recreanten. In Kraggenburg ligt het NK parcours waar ook één van de trainingen van Dudeljo zal plaatsvinden.

De trainingen staan open voor iedere hardloper die wil werken aan kracht en conditie en die minimaal 5km achter elkaar kan lopen. Het tempo is niet relevant, de trainingen zijn zo georganiseerd dat ieder op zijn eigen niveau kan trainen.

Meer informatie over de trainingen is te vinden op www.dudeljo.nl