Vraag het aan de archeoloog

Diever - Wat doet een archeoloog? Hoe wordt je archeoloog en wat is archeologie eigenlijk? Deze en andere vragen komen aan de orde tijdens de workshop ‘Vraag het aan de archeoloog’ op zondag 14 oktober in het Oermuseum in Diever.

Archeoloog Cuno Koopstra verzorgt deze middag drie keer de workshop; om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Een worskhop duurt ongeveer 45 minuten. Maximaal 35 personen kunnen deelnemen.

De toegang is gratis. Wel graag aanmelden: mailto: workshops@oermuseum.nl

Allereerst krijgen de deelnemers te horen wat de taken van een archeoloog zijn. Wat heb je allemaal nodig als je archeoloog wilt worden aan kennis en aan gereedschappen? Wat is archeologie eigenlijk? Wat is de waarde van de archeologisch erfgoed uit Westerveld?

Interactief

De deelnemers gaan ook twee opdrachten uitvoeren. Aan de hand van archeologische voorwerpen leren zij hoe vondsten worden gearchiveerd en ook wat het belang ervan is om dat goed te doen. Ze gaan ook zelf een voorwerp "archiveren" en natuurlijk is er alle tijd voor "vragen aan de archeoloog".

De jongere deelnemers krijgen een certificaat "exado novitiatu archaeologist" (beginnend archeoloog), ondertekend door de archeologen. De deelnemers kunnen in het museum originele vondsten bekijken van opgravingen uit Westerveld en vragen stellen aan de extra vrijwilligers die er zijn.