KWF Kankerbestrijding heeft mooie opbrengst uit Westerveld

Westerveld - In de eerste week van september zijn de collectanten in de gemeente Westerveld aan de deuren langs geweest. Zij collecteerden voor KWF Kankerbestrijding. Deze collecte heeft in de gemeente Westerveld maar liefst 12.503,87 euro opgebracht.

Met het geld dat de collectanten hebben opgehaald blijft KWF Kankerbestrijding zich inzetten voor minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven. Dat doet zij samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers.

Samen tegen kanker strijden

Door de vergrijzing van de bevolking en omdat kanker eerder ontdekt wordt, zal het aantal kankerpatiënten de komende jaren sterk toenemen. De strijd tegen kanker is dan ook nog niet gestreden. Ondanks de goede resultaten is er nog een lange weg te gaan, want helaas overlijden er nog jaarlijks 42.000 mensen aan kanker. Wetenschappelijk onderzoek blijft daarbij nog steeds heel hard nodig. De KWF-afdeling Westerveld dankt daarom iedereen voor zijn of haar bijdrage aan deze collecte.

Oproep

De afdeling KWF Westerveld, bestaande uit regio’s Diever, Dwingeloo, Fledder en Havelte, kent al decennia lang een constante groep coördinatoren en collectanten, waarvan sommigen al 30 of 40 jaar ‘tellen en/of lopen’. Dat is prachtig en daar is de organisatie trots op! Maar het betekent ook dat bij sommigen de leeftijd gaat meespelen.

Vandaar dat KWF Westerveld een oproep doet voor nieuwe wijkhoofden en nieuwe collectanten. De routes zijn niet lang: meestal zijn deze te belopen in één avond.

Draag het KWF een warm hart toe door één keer per jaar in te zetten voor KWF, in de eerste week van september, een à twee avonden (of dagdelen). Een wijk coördineren (bussen gereedmaken, rondbrengen en weer innemen) kan ook, neem dan contact op met secretaris André de Groot, email kwfwesterfeld@gmail.com. Of aanmelden via www.KWF.nl.