Tennistrainer Mark Cossee bereikt mijlpaal bij HTC

Havelte - Tennistrainer Mark Cossee heeft recent zijn 10-jarig jubileum gevierd bij Havelter Tennis Club in Havelte. Dit gebeurde vrijdag 28 september tijdens een feestelijke bijeenkomst met bestuur, commissies en leden.

In 2008 startte Mark Cossee, toen nog maar 17 jaar oud, met het geven van zijn eerste tennislessen op de gravelbanen van de Havelter Tennisclub (HTC). In dat jaar ging het om lessen die hij kon en mocht geven als vervanger, onder het mentorschap van Sylvester Jorna en de Stichting Tennis Academie Drenthe. Daarna is het aantal lessen verder gestegen tot ruim 17 uur en heeft hij zijn vakdiploma’s gehaald. Vanaf 2010 werkte hij volledig zelfstandig, maar nog wel onder de paraplu van STAD. De laatste jaren echter staat hij als ZZP-er op eigen benen.

Aanvankelijk kwam en ging Mark op de fiets, maar hij ging ook wel eens hardlopend terug naar huis. Heel incidenteel werd hij gebracht en/of gehaald. Na het behalen van zijn rijbewijs en het aanschaffen van een auto was het vervoersprobleem opgelost.

Plezier in tennissen

Mark heeft in de afgelopen jaren vele jonge kinderen en volwassenen de basistechnieken van tennis aangeleerd en hun vaardigheden vergroot. Vreugde beleven aan het tennisspelletje, dat vindt hij belangrijk.

Een jaarlijks terugkerend hoogtepunt is het tenniskamp voor de jeugd. Vaak gehouden in Nijeveen en dit jaar voor het eerst op het tennispark in Havelte. De deelnemers komen van de omringende verenigingen en zijn voor, tijdens en na het tenniskamp laaiend enthousiast.