Durven dromen tot je doet

Frederiksoord - Het sprookjesachtige Sterrebos in Frederiksoord is van 19 t/m 30 september het decor voor Welstaat. Een voorstelling geïnspireerd op het historische verhaal over leiderschap en weldoen van de Maatschappij van Weldadigheid. Welstaat is een zoektocht naar de ultieme vorm van samenleven in een tijd waarin de maatschappij steeds meer om het individu draait. Een muzikale theaterroute over durven dromen tot je doet.

De muziektheatervoorstelling Welstaat wordt ter ere van het 200-jarige bestaan van de Koloniën van Weldadigheid dit jaar gebracht door het Kameroperahuis.

Welstaat-regisseur Pepijn Cladders vertelt: 'De voorstelling speelt zich af in het heden. Het is een reactie op wat hier 200 jaar geleden is gebeurd. En het publiek wordt deel van het verhaal’, zo zegt de regisseur. Het muziektheater-op-locatie Welstaat wordt gemaakt door een grote groep mensen. Maar liefst acht makers zitten er achter de productie. Acteurs, muzikanten, acteurs-in-opleiding, vele bewoners uit de omgeving, koren en orkesten werken er aan mee.

Het is een combinatie van een theatrale wandeling én een muziektheater op locatie. Er zijn acht voorstellingen. Op zondagen 23 en 30 september zijn er om 14.00 uur matineevoorstellingen. Tickets via: www.welstaat.nl

Het verhaal

Welstaat ligt in de sprookjesachtige bossen van Frederiksoord. Hier leefde eens een gemeenschap vredelievend samen onder leiding van de wonderschone Hannah. Zij was een leider die ervoor zorgde dat iedereen in Welstaat kon worden wie hij of zij wilde zijn. Sinds haar overlijden is Welstaat veranderd. De ooit zo hechte gemeenschap valt uiteen in drie groepen die er verschillende ideeën op na houden over hoe ze Welstaat weer kunnen laten floreren. De fanatieke boeren streven naar een landbouwparadijs. De neo-hippies willen een gemeenschap met tiny houses realiseren. En de derde groep, de Hera-clan bestaat uit aanhangers van Hera, een vrouw die Johanna als oermeder vereert.