Geniet van prachtige praalwagens

Frederiksoord - Op 8 en 9 september vindt het 58ste Corso Frederiksoord plaats, met corsowagens en mozaïek borden die hoofdzakelijk worden geprikt met dahlia’s. Het Corso start 8 september om 13.30 uur met het Kindercorso. Basisschool de Vuursteen uit Wapserveen heeft de eer om de feeënwagen te prikken, met daarop de prins Izaak Lok en prinses Saba Derks, beiden uit groep acht. De rondgang wordt gevolgd door corsowagens met diverse verbeeldingen die de Koloniën van Weldadigheid doen leven. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de Lendebloazers uit Wolvega, Fanfarekorps Irene uit Hasselt, Showband Oerterp en Harmonieorkest Noordveld.

Avondcorso

Het verlichte avondcorso, onder muzikale begeleiding van de Woudklank, start om 20.00 uur. Ook dit jaar zal ’s avonds het corso een rondgang maken over de weg. Het programma voor zondag belooft van 12.00 tot 17.00 uur een gezellige dag in de Tuinen voor jong en oud met muziek van The Mule Stompers, , (water)spellen, de Dwingeler dansers, Wompel Pompel sminkfestijn en trekpaarden van ‘t Belsenspan.

Het corsothema is ‘Koloniën van Weldadigheid’. Al tijdens de maquette presentatie in april leverde dit hilarische taferelen op en geeft hiermee de garantie dat het corso spectaculair zal worden. Een stap terug in de tijd en refererend aan het 200-jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid biedt inspiratie voor onderwerpen als de Voedselbank, Kolonievaart en de Mandenmakerij. Verder zijn de Kolonieondernemers van toen en nu te zien. Ook de mozaïekborden in de omringende dorpen worden steeds imposanter. De laatste vrijdag voor het corsoweekend prikken de leerlingen van de regionale basisscholen ook borden. Deze mozaïekborden van de basisscholen zijn het hele corsoweekend te zien in ‘De Tuinen’ in Frederiksoord.

Voorverkoop

Weekendkaarten zijn vanaf 21 augustus in de voorverkoop verkrijgbaar bij De Koloniehof, Autobedrijf Bovenkamp en Bats Uitzendburo. Vrienden van Corso kunnen hun kaarten nog tot 21 augustus bestellen of kopen bij dezelfde voorverkooppunten.

www.corsofrederiksoord.nl